01:13, sre, 3. Jul

V Radencih v petek in soboto Radenska noč: nastopajo Zmelkoow, Elvis Jackson, Frishki, Dan D, Samo Budna in bend





Radenska noč bo kar dva dneva, tako v petek, 5. 7., kot v soboto, 6. 7. 2024, zvečer postregla s koncertoma več skupin.

V petek bosta v Amfiteatru v parku nastopili skupini Zmelkoow in Elvis Jackson.

Skupina Zmelkoow letos šiba s svojo turnejo “Še dobro”, ne samo, da so letos predstavili pesem in videospot “Še dobro”, tako so poimenovali tudi kampanjo in klubsko turnejo. V iskaju dobrega v vsaki situaciji pravijo npr. “še dobro, da prej nisem tankal” in še cel kup domislic so se spomnili. Ob tem pa seveda skupina ostaja zvesta svoji glasbi in svoji publiki.

Skupina Elvis Jackson je nastala leta 1997 in od takrat sledi svojim smernicam, čeprav recimo niso samo punk, ampak so še kaj več, saj igrajo tudi kaj drugega. Mirno lahko rečemo, da so uspešni tudi v tujini, saj so bili na marsikaterem koncertu čez mejo, ne samo v Evropi, ampak tudi na kaki drugi celini.

V soboto pa bo na odru Amfiteatra še več skupin kot v petek. Tam bodo namreč Frishki, Dan D ter Samo Budna in bend.

Frishki so Taja, Tara, Sana in Andrej. Na odru radi prevetrijo idejno komade raznih izvajalcev, kot so Billie Eilish, Mrfy, Amy Winehouse, Koala Voice in še mnogo drugih, igrajo pa pop, rock, alternativni rock in R & B. Najrajši ustvarjajo in pišejo lastne komade, ki jih na koncertih tudi preigravajo.

Novomeščani, združeni v bend Dan D, so znani že vrsto let, saj je bend eden od najbolj prepoznavnih slovenskih rokerskih bendov v Sloveniji. Še vedno nizajo hite, kot so Voda, Čas, Ko hodiš nad oblaki, Plešeš in podobni, lahko so drzni osvajalci neskončnih globin misli in širnih prostranstev glasbe, lahko pa so tudi akustični godci, ki vam z ribežnom, steklenicami, bisernico in zvončki pričarajo tih intimen večer.

Samo Budna je iz okolice. Pevec in instrumentalist iz Ljutomera je na slovenski glasbeni sceni prisoten že več kot 25 let in sicer kot dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina, soustanovitelj pomurske etno skupine Marko banda, nekdanji vodja zasedbe Posodi mi jürja in zadnja leta kot frontman skupine Samo Budna & Band. Na svoji samostojni glasbeni poti je okoli sebe zbral odlične glasbenike, s katerimi koncertira po celotni Sloveniji in v tujini. Na njegovih koncertih lahko tako uživamo ob večnih uspešnicah, kot so Sanje so večne, Rdeče oči, Hvala ti mala in Ti od zgoraj kot ob novejši glasbi iz samostojne poti, kot Sonce nad oblaki, Dnevu se slabo piše, Sončna hiša, Zate nocoj in Včasih ne veš, ki so postale stalnica radijskih postaj in bile izbrane tudi za popevke tedna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.