18:19, pon, 29. Jul

V Rušah nastaja Center urbanih športov





Tam, kjer je nekoč stalo “staro”, asfaltirano igrišče za mali nogomet, gradijo Center urbanih športov. Nastal naj bi urejen prostor za druženje ob športnih površinah, v katere pa bo vključen tudi prostor za mali nogomet. Tako župan Uroš Razpet pomirja skrbi Rušanov, ki so že pred časom opozarjali, da se z novim projektom uničuje zibelka nogometne tradicije v kraju.

gradijo-center-urbanih-sportov

Kot je pojasnil Razpet, bo novi kompleks zajemal: “kombinirano igrišče, ki je možno za uporabo malega nogometa in košarke, potem odbojka na mivki, nov, razširjen skate park in tako imenovani rolkerski skate ring: površina za hokej na rolerjih, rolke in skiroje.” K naštetemu naj bi dodali še posebno otroško igrišče s skate vrtcem za najmlajše.

gradijo-center-urbanih-sportov-2

Trenutno nastajajoči Center urbanih športov se nahaja v fazi pripravljalnih gradbenih del. Na Občini Ruše projekt še vedno spreminjajo, predvsem zato, ker želijo kandidirati na dodatnih razpisih, s čimer naj bi zagotovili več sredstev za izgradnjo. Celotna investicija znaša nekaj manj kot 170 tisoč evrov. Delno jo financirajo iz občinskega proračuna, delno iz Fundacije za šport, za še tretji vir pa bo treba počakati na razplet kandidature razpisa na Ministrstvu za šport.

gradijo-center-urbanih-sportov-4

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.