20:09, ned, 21. Jul

V Rušah odprli javno blagajno





Včeraj popoldne so predstavniki Občine Ruše ter Hranilnice Lon uradno odprli javno blagajno. Ta bo na voljo ves delovni čas Hranilnice. Za občane in občanke pa to v praksi pomeni, da lahko 11 vrst položnic plačujejo brez provizije.

hranilnica_LON-6

Provizije ne bo treba plačati za položnice naslednjih zavodov ter podjetij: Občina Ruše, OŠ Janka Glazerja Ruše, Glasbena šola Ruše, Energija Plus d.d., Plinarna Maribor d.o.o., Mariborski vodovod d.d., Snaga d.o.o., Nigrad d.d., KRS Selnica Ruše, Uprastan d.o.o., Indoma d.o.o.
hranilnica_LON-3
Tako krajani, ki so se udeležili otvoritve, kakor tudi naključni mimoidoči na ruških ulicah so pozdravili idejo. “sem že malo računala, mislim, da lahko prihraniš najmanj 4 evre na mesec, kar je v celem letu okoli 20 evrov”, “super, vsak cent nam prav pride”, “prej na banki sem čez en evro plačeval, zdaj imam pa nizko penzijo, se pa splača,” so komentirali. Tudi ruški župan Uroš Razpet je na otvoritvi poudaril, da je osnovni namen vzpostavitve javne blagajne lajšanje finančnih stisk. “Moramo se zavedat, da je zelo relativno, kaj za koga kakšne znesek pomeni. Za nekatere so tudi mali zneski zelo pomembni in jaz se po mojem tega zavedam,” je dejal. Po vzoru drugih Občin, kjer so javno ali mestno blagajno že uvedli, so se na ruški odločili za obliko javno-zasebnega partnerstva. Tako so storitev prevzeli v Hranilnici Lon. “Že v naslednjem tednu pričakujemo kar večjo gužvo in mislim, da se bodo ljudje na osnovi tega tudi odločali za kakšen osebni račun ali kakšno drugo storitev,” je dejal Maksimiljan Robič, vodja poslovalnice v Rušah. Z izvajanjem javne blagajne bodo torej skušali biti še bolj dostopni ljudem.
Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.