07:29, pet, 29. Mar

V Rušah podpisali koncesijsko pogodbo za izgradnjo infrastrukture ter opravljanja odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode





Županja Občine Ruše Urška Repolusk in direktor podjetja Komunala Odtok Andrej Sitar sta podpisala Koncesijsko pogodbo za izgradnjo infrastrukture in izvajanje obvezne lokalne gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode v Občini Ruše. Podjetje Komunala Odtok je bilo izbrano na javnem razpisu.

Podpis koncesijske pogodbe v Rušah. Vir: Občina Ruše

Koncesija za izgradnjo infrastrukture in izvajanje storitev odvajanja in čiščenje komunalne odpadne vode je podeljena za obdobje tridesetih let in se začenja izvajati s 1. 1. 2021. Koncesija obsega odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode, kot tudi prevzem blata iz greznic ter malih komunalnih čistilnih naprav. Komunala Odtok s tem v Občini Ruše prevzema GJS od dolgoletnega izvajalca podjetja Nigrad, s tem pa prevzema tudi dolžnost opravljati obvezno lokalno gospodarsko javno službo odvajanja in čiščenja odpadne vode (v nadaljevanju: javna služba).

V sklopu koncesijske pogodbe se je podjetje Komunala Odtok obvezalo zgraditi tudi čistilno napravo velikosti 2500 PE za potrebe naselij Bezena, Bistrica ob Dravi in Log ter zanjo do 31. 12. 2022 pridobiti uporabno dovoljenje. Novozgrajena čistilna naprava se bo pridružila obstoječi ČN Geberit, ki sprejema odpadne vode iz dela Smolnika in zahodnega dela Ruš, glavnina odpadnih vod iz naselja Ruše pa se bo odvajala in čistila na ČN Selnica v sosednji občini, ki jo prav tako upravlja podjetje Komunala Odtok.

Županja Urška Repolusk je ob podpisu dejala: “S podpisom te koncesijske pogodbe je postavljen pomemben mejnik k celoviti rešitvi odvajanja in čiščenja odpadnih voda v naši občini. Veseli me, da smo z vodstvom podjetja Komunala Odtok poiskali ustrezne rešitve tudi za naselja Bezena, Bistrica ob Dravi in Log. Občina Ruše tako sledi evropskim okolijskim standardom in izboljšuje bivanjske pogoje svojih občank in občanov.”

Komunala Odtok tako s prevzemom javne službe v občini Ruše povečuje obseg storitev, cene storitev za občane občine Ruše pa zaenkrat ostajajo nespremenjene, oziroma se bodo prilagodile na področju, kjer obračun ni bil usklajen z veljavno zakonodajo. Direktor Komunale Odtok Andrej Sitar je ob tem dodal: “Na Komunali Odtok bomo vedno zavezani k opravljanju najbolj kvalitetne storitve za občane občine Ruše, ki bo skladna z vsemi okoljskimi standardi, hkrati pa bomo občanom zagotavljali fleksibilnost in prijazen dostop do storitev.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.