14:15, sob, 27. Jul

V Rušah prvi uspešen trail tek





Minulo nedeljo so člani društva Aktivni smo v sklopu Letnega športnega vikenda Ruš, organizirali prvi tako imenovani trail tek. Kot so povedali namen tega je bila predstavitev in seznanitev občank in občanov s tovrstnim tekom, ki poteka v večini po bolj ali manj urejenih in razgibanih gozdnih poteh.

20150621_173700

Tokratna trasa teka je potekala po čudovitih poteh Zadravja, ob strugi potoka Lobnica, vzdolž struge reke Drave ter se je nato v krožni poti ob Matavškovi jami zaključila na platoju pred gasilskim domom PGD Smolnik. Udeleženci niso prihajali samo iz domačega kraja, temveč tudi iz širše regije. Med udeleženci teka pa so bili tudi prav posebni gosti, družina Majev z otoka Jukatan.

“Otrokom in rekreativnim tekačem smo želeli prikazati kako zgleda trail tek. Traso smo v celoti označili in jo speljali po sicer dokaj ravninskem terenu, ki pa je sicer vsebovala kar nekaj kratkih in strmih vzponov, hkrati pa je bila dovolj tehnično zahtevna, da je od tekačev zahtevala neprestano pozornost in previdnost. Verjamemo, da smo z organizacijo teka marsikoga navdušili, da je vzljubil tek v naravnem okolju, kar je bil tudi namen dogodka,” je povedal Jure Brečko, predsednik društva Aktivni smo.

Vsi otroci, ki so se udeležili tako krajšega, kot daljšega otroškega teka, so prejeli prav posebne spominske medalje. Otroci so se lahko ob zaključku brezplačno osvežili s sladoledom, ki ga je prispeval Caffe Picanto, seveda pa je bilo ob zaključku za vse poskrbljeno tudi s slastnim okrepčilom – picami Pizzerie Plus.

Udeleženci so povabilo izkoristili za čudovito preživeto popoldne v naravi, organizator pa se je ob zaključku prireditve veselil, da jim je uspelo privabiti in pritegniti h gibanju in zdravemu načinu življenja zelo lepo število otrok in njihovih družin.

Organizator se zahvaljuje tudi PGD Smolnik za nesebično pomoč pri organizaciji dogodka.

Rezultati:
CICI TEK

1. Luka Brečko
2. Ema Trop
3. Iva Trop

MINI TEK (otroci, rojeni 2000 in prej)
DEKLICE

1. Gaja Miklavec
2. Nika Kovačič Petek
3. Kiara Miklavec

DEČKI
1. Vid Herodež
2. Matevž Rutnik
3. Alin Kumer

ODRASLI
ŽENSKE

1. Jasna Crnolić
2. Urška Zorko
3. Flora Krampl

MOŠKI
1. Tilen Hamer
2. Matjaž Kraner
3. Rok Kukolj

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.