21:18, pet, 6. Sep

V Rušah se kmalu odpira tržnica “Ruški plac”





Prihodnji petek se v Rušah odpira Tržnic Ruški plac, preverili smo zakaj so se odločili za vzpostavitev tržnice.

FOTO: Pixabay.com

Povedo nam, da menijo, da vsak večji kraj potrebuje možnost nakupa na lokalni tržnici: “Glede na to, da so bile Ruše kar dobro desetletje (ali dva) brez tržnice, je sedaj skrajni čas, da prebivalcem ponovno ponudimo nakup pridelanih in predelanih izdelkov.”

Dodajo še, da je cilj projekta da bi vzpodbudili lokalne pridelovalce/predelovalce, da naredijo korak naprej in registrirajo dejavnosti in si s tem povečajo možnosti prodaje: “Pred kratkim smo tudi organizirali predavanje na temo dopolnilnih dejavnostih na kmetiji, kako začeti in kam se obrniti. Tudi sami smo jim pripravljeni pomagati kolikor je možno.”

Tržnica Ruški plac, bo obratovala redno, vsak petek med 13.00 in 18.00 uro na dvorišču Kmetijske zadruge Ruše, na naslovu Areška cesta 1, 2342 Ruše. Tržnica je bila v preteklosti v Rušah, nedaleč od današnje lokacije, vendar ni bila aktivna že več kot dobro desetletje.

Delovnik bo stalen

Otvoritev bo potekala v petek, 13. 8. 2021. Ob 13.00 uri bodo pričeli z obratovanjem tržnice, v obliki, kot se bo potem odvijala vsak petek: “Na dan otvoritve bo ob 16.00 uri sledil uvodni pozdrav predsednika, ob 16.30 uri se nam bodo pridružili Vražji muzikantje, kateri nas bodo zabavali vse do 18.00 ure. Goste bomo razvajali z odličnimi čevapi iz naše mesnice Rušanka.”

Dodajo še, da morajo ponudniki, ki bi želeli prodajati pri njih, izpolnjevati pogoje za prodajo na tržnicah, se pravi da so registrirani kot kmetija ali kot podjetje. Prav tako morajo izpolnjevati vse predpisane standarde glede prodaje. Prodaja na tržnici pa bo za ponudnike brezplačna.

Želijo si tudi občasne obiske rokodelcev, food truckov, društev … 

Kakšni pa so načrti za vsebine v prihodnje? “Upamo da se bo tržnica prijela med domačini, v kolikor bi bilo povpraševanje po več tržničnih dnevih bi to z največjim veseljem organizirali. V načrtu je da je ponudba lokalnih pridelkov in izdelkov stalna. V planu je pa tudi da nas občasno obiščejo tudi kakšni rokodelci (suha roba), food trucki, razne organizacije, društva,… ter tako predstavijo svojo dejavnost.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.