16:59, čet, 28. Mar

V Rušah zaživel KURS kino





V Klubu študentov Ruš, Selnice in Lovrenca (KURS) so se odločili ponovno oživeti ruško kinodvorano in tako približati kinematografsko sceno vsem študentom, dijakom in ostalim, iz občin v katerih delujejo. S projektom sodelujejo z Društvom za razvoj filmske kulture Maribor in skupnostjo GT22.

Prvo projekcijo so KURS-ovci izvedli v nedeljo, 5.3.2017, v Domu kulture Ruše. Potekal je ogled prvega filma, mladinske komedije Julija in alfa Romeo. Film je bil sicer bolj mladostniške narave, zato so se zbrali predvsem študenti, ki so ob prigrizkih in dobri družbi uživali v nedeljskem večeru polnem smeha.
FOTO: KURS
FOTO: KURS
Projekcij kino predstav bo več. Igrani filmi različnih žanrov ter dokumentarci bodo predvajani vsak drugi četrtek do 15. junija. Projekcije bodo potekale na dveh prizoriščih, v Domu kulture v Rušah ter v Intimnem kinu v kleti GT22. V Rušah si boste naslednji film lahko ogledali 14. aprila ob 20.00. Pripravili so poljsko dramo Ida, dobitnico Oskarja za najboljši tujejezični film. Obleg bo brezplačen, z izbiro tokratnega žanra pa KURS-ovci pozivajo tudi vse ostale generacije, da se jim pridružijo in da skupaj zaključite dan ob filmske platnu.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.