21:00, čet, 18. Apr

V Ruše tudi s kolesom na avtobusu





Avtobusni prevoznik Arriva v sodelovanju z Občino Ruše omogoča prevoz koles na avtobusih. Na svoje avtobuse na liniji Maribor – Ruše – Lovrenc na Pohorju je namestil posebne nosilce koles, ki potnikom omogočajo postavitev kolesa na avtobus na vsaki vstopni postaji.

Prevoz kolesa je brezplačen, medtem ko mora potnik še vedno kupiti karto zase.

Kolesa na avtobusu

Družba Arriva Štajerska, ki opravlja medkrajevne avtobusne prevoze v Podravju, je v zadnjem letu močno okrepila povezave med občinami Maribor, Ruše, Lovrenc na Pohorju in Selnica ob Dravi, da bi tako spodbudila čim več ljudi, da za svojo pot namesto osebnega avtomobila uporabijo javni potniški promet.

Subvencija mesečnih delavskih vozovnic

Pri tem so ji prisluhnile tudi lokalne skupnosti. Tako na primer občini Ruše in Lovrenc na Pohorju subvencionirata mesečne delavske vozovnice, ki namesto 69 evrov stanejo 20 evrov.

Prebivalce želijo skupaj spodbujati tudi k še bolj naravi prijaznemu prevozu, to je kolesarjenju. “Z možnostjo dodatnega brezplačnega prevoza koles želimo omogočiti prebivalcem naše občine, da uporabijo za vožnjo avtobus do Maribora ali Lovrenca, kjer lahko pot nadaljujejo s kolesom in obratno,” pojasnjujejo na ruški občini. Kolesarska steza na tej relaciji je namreč šele v izgradnji.

Kolo in avtobus idealna kombinacija

“Z uvedbo možnosti prevoza kolesa z avtobusom želimo javni prevoz narediti bolj dostopen za kolesarje in vožnjo s kolesom bolj dostopno za uporabnike javnega prevoza,” dodajajo v Arrivi. “Oboji se namreč zavedamo, da je lahko za marsikaterega dnevnega migranta kombinacija kolesa in avtobusnega prevoza idealna za prevoz na delo ali v šolo. S kolesom na avtobus, od izstopnega postajališča naprej pa spet s kolesom do cilja. V Rušah in Mariboru je to odlična rešitev predvsem za tiste, katerih cilj ni v neposredni bližini avtobusih postajališč,” so navedli v sporočilu za javnost pred današnjo predstavitvijo nameščanja koles na avtobus v Rušah.

Nosilci za kolesa zaenkrat na treh avtobusih

Zaenkrat so z nosilci za kolesa opremili tri avtobuse. Nosilci so nameščeni na zadnjem delu avtobusa ter so po navedbah Arrive varni in enostavni za uporabo. Vsak nosilec omogoča prevoz šestih koles hkrati. Kolo namesti voznik avtobusa, za uporabnike pa je storitev prevoza kolesa do vključno 31. avgusta brezplačna.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.