12:16, čet, 18. Apr

V ruškem vrtcu vabili na druženje, kljub prepovedi zbiranja





Nekaj dni pred božičnimi prazniki je pomočnica ravnatelja za vrtec v Rušah, poslala sodelavcem na mail vabilo na druženje ob praznikih. V času epidemije se poraja vprašanje zakaj bi z druženjem ogrožali zdravje in širjenje okužb?

Pomočnica ravnatelja za vrtec Simona Kostrevc je v vabilu zapisala: “Sicer ne spodbujam večjega druženja, vendar vas vseeno vabim, katera želi, da se nam pridruži, seveda če ste zdrave, v sredo na vsakoletni skupni malici pred božičem. Malica bo ob 10.00. Da bom naročila zadosti veliko pico mi prosim javite, katera se nam bo pridružila.”

V svojem zapisu torej jasno zapiše, da se zaveda da so druženja prepovedana, saj veljajo vladni odloki, ki bi se jih morali držati predvsem v vzgojno izobraževalnih zavodih. Šole in vrtcu so zdaj že nekaj mesecev zaprti, da bi se le preprečilo širjenje virusa covid-19. A to očitno ni ustavilo želje po druženju v ruškem vrtcu.

Ministrstvo: “Dosledno je potrebno upoštevati priporočila NIJZ”

Vprašanja, če takšna druženja podpirajo, smo poslali na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, kjer so nam pojasnili: “Kot ste seznanjeni, še vedno velja Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. V skladu z odlokom vrtci zagotavljajo le nujno varstvo otrok, dosledno pa je potrebno upoštevati priporočila NIJZ.”

Vabilo na srečanje so preklicali

Zakaj so se odločili, da povabijo na druženje smo vrtec v Rušah povprašali tudi sami, dobili smo odgovor: “Glede vašega poizvedovanja vam pošiljamo odgovor. Vabilo na kratko srečanje smo preklicali in srečanje nismo izvedli.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.