04:14, sob, 20. Apr

V skladišču CZ dobili 125.000 kirurških mask in 93.000 rokavic





V skladišče civilne zaščite je včeraj prispelo 125.200 kirurških mask, 93.000 rokavic, 856 tyvec oblek, 20.000 pokrival za glavo in 2550 za čevlje. Tako je zapisal na Twitterju obrambni minister Matej Tonin. Dodal je še, da pride še 1000 mask ffp2. Ni pa pojasnil, od kod nova pošiljka zaščitne opreme.

VIR: pixabay.com

Jelko Kacin, uradni govorec kriznega štaba vlade, na včerajšnji popoldanski novinarski konferenci ni želel navesti, koliko kosov zaščitne opreme v Sloveniji še potrebujemo, rekel pa je, da primanjkuje veliko stvari. Izpostavil je: “Ključen problem pa ves čas ostaja logistika, kako ta zaščitna sredstva, ki so v veliki meri proizvedena na Kitajskem, spraviti v Evropo in od tu do končnega uporabnika.”

Dejal je še, da bodo o tem, katera zaščitna oprema in v kakšnih količinah je na poti v Slovenijo, javnost obvestili, ko bodo proizvodi prispeli čez slovensko mejo. Po besedah Kacina pristojni poskušajo tudi organizirati, da bi bila Slovenija sposobna tudi sama v večji meri, vsaj po Evropi, prevažati zaščitna sredstva po zraku. Se je pa zahvalil vsem donatorjem, ki so se v tej krizi odločili pomagati. Pozval je tudi vse, ki si želijo pomagati z donacijo opreme, da se povežejo z najbližjim občinskim štabom civilne zaščite, ki bo v skladu z lokalnimi prioritetami poskrbel tudi za distribucijo doniranih sredstev.

Ponovno je izpostavil tudi odločitev, da se vsa zaščitna sredstva najprej zagotovi bolnišnicam, zdravstvenim domovom in domovom za starejše.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.