17:23, pet, 5. Jul

V Sloveniji: 33-letniku po pomoti odstranili moda





33-letniku so zaradi zdravniške napake odstranili edini delujoči testis, poročajo Slovenske novice.

Dejal jim je, da so iz njega naredili invalida, sedaj mora biti do konca življenja na hormonski terapiji. Sedaj toži UKC Ljubljana za 450.000 evrov.

Upokojeni zdravnik Boris Pogačar, specialist splošne kirurgije in urologije, ki je izdal izvedensko mnenje, je za Slovenske novice dejal, da je bilo do operacije pri moškemu vse brezhibno izvedeno, dan po obisku urologa je sledila operacija: “Vse kritike slovenskega zdravstva, da je to neučinkovito, tukaj res odpadejo.” Kot navajajo Slovenske novice, so po mnenju bolnišnice ves čas delali vse v dobro tožnika.

Trdijo, da so pri pregledu z ultrazvokom posumili, da ima na desnem modu nevarno tvorbo. Zato mu je urolog, po poročanju Slovenskih novic, že naslednjega dne sporočil: »Zaradi tumorja bo treba odstraniti modo.« Pred operacijo je podpisal dokument, a sam opisuje, da jo je doživel kot neko formalnost. Trdi, da se ne spomni, da bi mu povedali, kakšno so možnosti pri izvedbi operacije.

Kot poročajo bi moral specializant tik preden se je odločil za odstranitev desnega testisa, po prepričanju izvedenca narediti še t. i. zmrzli rez, s pomočjo katerega bi se lahko že v roku pol ure dodatno prepričal, da druge rešitve kot odstranitev testisa res ni več. Čez nekaj let je izvedel, da ni šlo za tumor ampak epidermoidno cisto.

Da se je v zdravljenju zgodila napaka, je potrdila tudi komisija za fakultetna izvedenska mnenja mariborske medicinske fakultete, je med pravdanjem še poudarila odvetnica Gomboc, zaključijo na Slovenskih novicah.

Več TUKAJ.

Druge novice

Comment

  • Anita Ocepek

    19 oktobra, 2023

    Nič novega, šlamparija kot jo premore samo Slovenija. Tudi meni so 10.1.2017 operirali levo koleno namesto desno in se izgovarjali na vse okrog sebw, samo na neodgovoenost in šlamparijo. Ker je človeško telo za mnoge zdravnike zamo stvar. Po tožbi , ki je trajala 4 leta in dobljeni leta 2021 z zneskom odškodnine 1.500€ , ki je mizerna za vse posledice, zaprtje s.p ja zaradi tožbe in brez opravičila zdravnika in osebnja. Neetična. Če narediš prometno nesrečo, nekoga prebutaš, dobiš večjo kazen kot oškodovanec odškodnino., za tako sramoto in neodgovornost.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.