16:18, sre, 18. Sep

V Sloveniji kupci ponovno praznijo police





Portal Slovenske novice poroča, da smo znova priča nekoliko kaotičnim prizorom v trgovinah. Ko so v začetku epidemije kupci praznili police s toaletnim papirjem in konzervirano hrano, se zgodba ponavlja, a tokrat kupujejo olje, moko, sladkor in sol.mV nadaljevanju pojasnjujejo, da trgovci mirijo, da je hrane dovolj za vse.

V uredništvo Slovenskih novic se je obrnilo več bralcev, ki so bili začudeni nad praznimi policami v trgovinah. Ena izmed njihovih bralk je zapisala: “Nekateri si nagrabijo nenormalne količine, nato pa za druge zmanjka.” Eden izmed bralcev v Hoferju ni dobil bele moke, sončničnega olja, zmanjkalo je tudi soli.

Pri Hoferju so jim sicer dejali, da niso zaznali opaznejših sprememb v nakupnih navadah, drži pa, da je nekoliko višje povpraševanje zaznati pri olju in moki. A to pripisujejo tudi temu, da se je v njihovih trgovinah pričela akcija zbiranja izdelkov za pomoč otrokom in družinam v stiski v Sloveniji in Ukrajini.

V Lidlu so za Slovenske novice dejali, da so opazili več povpraševanja, a so zaloge zadostne, zato ni potrebe za skrb

Blago v trgovine dostavljajo dnevno. Pri Slovenskih novicah so se obrnili tudi na Špar, kjer zagotavljajo, da dobava poteka nemoteno, a njihov avtomatski sistem naročanja zazna pomanjkanje produktov in police hitro napolnijo. V Mercatorju so povedali, da za kupovanje na zalogo ni nobenega razloga.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.