09:25, sob, 6. Jul

V Sloveniji se uvaja sistem napitnine ob plačilu s kartico





Vse več lokalov v Sloveniji uvaja napitnino ob plačilih s kartico, poroča portal N1 Slovenija.

V nekaterih lokalih in restavracijah po Sloveniji je mogoče ob plačilu računa z bančno kartico pustiti tudi napitnino. Na Obrtni zbornici Slovenije pa pravijo, da lahko napitnina prispeva k temu, da bodo zaposleni bolje plačani, navaja N1.

Preko luže, v ZDA je pričakovano, da gostje pri plačilu računa pustijo še napitnino, ki znaša od 15 do 25 odstotkov celotne vrednosti računa, seveda je višina napitnine odvisna od tega, kako zadovoljni so bili s postrežbo, ta znesek pa pomeni večji del plače, ki jo za svoje delo prejmejo natakarji in drugi delavci v gostinstvu.

Izbira, koliko napitnine želijo pustiti

Plačevanje napitnine se vse bolj uveljavlja tudi v nekaterih evropskih državah, Slovenija pri tem ni izjema, navaja N1. V zadnjih tednih vse več lokalov po Ljubljani, pa tudi drugod po Sloveniji, ponuja možnost plačila napitnine pri kartičnem plačilu. Gostje morajo pri plačilu računa tako na zaslonu izbrati eno od možnosti, s katero določijo, koliko napitnine želijo pustiti (5, 10, 15 ali 20 odstotkov), lahko pa izberejo tudi možnost, da napitnine ne bodo dali.

Kaj pravite, je prav da sledimo trendu drugih evropskih držav?

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.