13:11, sre, 7. Avg

V Slovenskih goricah na delu šakali, naredili že nekaj škode





Na območju vasi Novinci, Drbetinci, Stanetinci in Župetinci v občinah Sv. Andraž in Cerkvenjak v Slovenskih goricah so se v zadnjem času spet pojavili šakali, navajajo na spletni strani Lovske zveze Slovenije, ker zapišejo, da jih domačini občasno videvajo, ko se proti večerih približujejo kmetijam in iščejo hrano.

Lovska zveza Slovenije na svoji spletni strani še zapiše, da so kmetu Ivanu Mohoriču v Drbetincih odnesli več majhnih, nekaj dni starih pujskov. Kot jih je zaupal Franc Lorenčič iz bližnje vasi Novinci, sicer pa lovec v Lovski družini (LD) Dobrava. Na tem območju so šakali že pred leti naredili nekaj škode tako na domačih živali kot tudi na mladičih srnjadi, potem pa je bil pred njimi več kot leto dni mir.

Domačini slišijo oglašanje šakalov

Po daljšem času se je šakal vnovič pojavil na območju med Zgornjo in Spodnjo Senarsko, kjer vaščani v večernem mraku pogosto slišijo njihovo oglašanje, v zgodnjem jutru pa občasno videvajo posamezne živali na relaciji med Dobravo in staro strugo reke Pesnice v smeri proti Gočovi. Med potjo šakali prečkajo regionalno cesto Lenart – Ljutomer blizu nadvoza čez avtocesto. Na tem območju o škodi na domačih živali ne poročajo, so pa snedli nekaj mladičev srnjadi, ugotavljajo v LD Dobrava, njihove ugotovitve na povzema Lovska zveza Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.