02:16, pet, 19. Apr

V SNG Maribor premiera predstave Elektri pristoji črnina





V Drami Slovenskega narodnega gledališča Maribor bodo drevi premierno uprizorili predstavo Eugena O’Neilla Elektri pristoji črnina, ki je nastala v režiji Maše Pelko. Gre za dramo o prekletstvu zgodovine in družine, ki se ukvarja z izjemno bolečino izgube družine, ne samo konkretne, ampak tudi iluzije tega, kar naj bi družina bila.

Eden najvidnejših ameriških dramatikov Eugene O’Neill je v omenjenem delu iz leta 1931 ustvaril moderno psihološko dramo, ki temelji na antični grški tragediji o Elektri ter je spisana kot moderna različica Ajshilove Oresteje – edine ohranjene grške trilogije. Tako kot antična verzija, se tudi O’Neillova Elektra ukvarja z arhetipskimi vzorci družinskih odnosov, ki končajo v posesivnosti, maščevanju, ljubosumju in incestu.

Uprizoritev drame se vrača na slovenski gledališki oder po več kot pol stoletja

Na odru se bodo v glavnih vlogah predstavili Nataša Matjašec Rošker, Vladimir Vlaškalič, Lea Mihevc in Blaž Dolenc. Igrajo še Petja Labović, Žan Koprivnik, Tina Resman in Minca Lorenci.

Uprizoritev drame Elektri pristoji črnina se v novem prevodu Irene Duše Draž vrača na slovenski gledališki oder po več kot pol stoletja, premierno pa bo uprizorjena v Dvorani Frana Žižka, kot se po novem imenuje Stara dvorana Slovenskega narodnega gledališča Maribor.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.