07:48, pet, 19. Apr

V soboto bo v Dupleku prvi Vurkofest, obetajo se zanimive prireditve





V Dupleku odštevajo dneve in ure do prvega Vurko festa. Organizatorji zagotavljajo, da je vse pripravljeno in da se te dni ukvarjajo le še z nekaterimi malenkostmi, da bi festival res potekal po načrtih, kot so si jih zastavili.

Vurko

V soboto velik kulturno-umetniški festival

Med sodelujočimi se opazi dobro mero vznemirjenja, saj si želijo pokazati, kaj so v času priprav na festival ustvarili. Vurko fest, prvi po vrsti, bo v soboto, 12. junija letošnjega leta. Gre za kulturno-umetniški festival, ki povezuje vse generacije v občini Duplek, vodilni partner projekta je občina skupaj z osnovnima šolama Duplek in Korena v sodelovanju z Gledališkim društvom Vurberk in Hišo vin Kokol.

Začne se na gradu Vurberk

Venček najrazličnejših prireditev se prične ob 14. uri pri gradu Vurberk. Župan Dupleka Mitja Horvat ob tem pravi: “Gre za novo inovativno prireditev v našem prostoru. To je festival, ki ima gotovo veliko potenciala. Vključeni so številni otroci iz naše občine in iz naših šol ter zelo motivirani učitelji.” V projektu sodelujeta tudi osnovni šoli v Dupleku in Koreni. Ravnatelj osnovne šole Duplek Đano Novak pravi: “Bil sem zelo vesel in sem ta projekt tudi maksimalno podpiral, saj je vsebinsko zastavljen tako, da se v projekt vključujejo tudi otroci. In s tega vidika je to tudi velika dodana vrednost našemu delu. Pri tem projektu so sodelovali tudi zaposleni in tudi sam sem bil vključen v priprave in izvedbo celega projekta.” Temu mnenju se pridružuje tudi ravnatelj osnovne šole Korena Peter Lešnik, ki dodaja, da sploh ni bilo težko sprejeti to idejo, saj bi vsi za naše otroke in mladino naredili vse. In tudi sam se je vključil v priprave in skorajšnjo izvedbo tega festivala.

Bogato izročilo Dupleka in oživljena mitologija o Kresniku in vurberškem zmaju

Avtorica dveh knjig pravljic, ki so spodbudile k ustvarjanju Vurko festa, Breda Mulec pa zadovoljno pravi: “Moja srčna želja je bila, da v obliki pravljic otrokom predstavim bogato kulturno izročilo naše občine in že pozabljeno mitologijo o Kresniku in vurberškem zmaju. Zelo sem vesela, da so projekt pripoznali kot dober tako občina, obe šoli, kot potencialni turistični produkt pa navsezadnje tudi lokalni podjetniki.”

Priprave na Vurkofest lahko spremljate tudi na facebooku Vurkofest in instagramu Vurkofest.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.