06:49, čet, 25. Apr

V Športnem parku Spuhlja pridobili fitnes na prostem





V Športnem parku Spuhlja na Ptuju so ta teden predali svojemu namenu fitnes na prostem, ki je bil izglasovan v sklopu participativnega proračuna za leto 2022. Za fitnes z devetimi napravami so namenili 12.500 evrov.

Vir: FB Mestna občina Ptuj

Fitnes, namenjen vsem generacijam, ponuja občanom dodatne možnosti za aktivnosti na prostem.

Županja Nuška Gajšek je zadovoljna, da so se v četrtni skupnosti Spuhlja tako povezali ter vložili toliko truda in sami postavili naprave. “Bili so res zelo angažirani, najprej pri predlaganju projektov, nato tudi pri glasovanju. Udeležba je bila takrat najboljša prav v Spuhlji,” je povedala na dogodku ob predaji namenu.

Veseli jo, da so občani s prostovoljnim delom prispevali tudi pri postavitvi naprav. “To se mi zdi prava pot; tako se ljudje povezujejo, družijo, predvsem pa čutijo odgovornost do skupne lastnine. Ker ko pomagaš nekaj soustvariti, potem to bistveno bolj ceniš,” je dejala.

Vir: FB Mestna občina Ptuj

Mestna občina Ptuj je pod sloganom Moj predlog za moje mesto lani prvič izpeljala postopek participativnega proračuna, v sklopu katerega so občani neposredno odločali o porabi dela proračunskih sredstev in izglasovali 15 projektov, za katere so želeli, da jih občina prednostno izvede v sklopu razpoložljivih sredstev na posameznem območju.

Mestni svetniki so februarja potrdili sklep o izvedbi participativnega proračuna tudi v letošnjem letu in za tovrstne projekte v občinskem proračunu rezervirali 175.000 evrov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.