16:01, sre, 24. Apr

V središču Maribora deluje 14 novih Wi-Fi točk





Občani in obiskovalci lahko odslej na javnih mestih uporabljajo brezplačni brezžični internet. Štirinajst WiFi4EU točk je nameščenih na Glavnem trgu, Trgu svobode, Grajski ulici ter na Lentu.

Vir: Google street view

Na frekventnih točkah v mestnem središču je nameščenih 14 točk Wi-Fi:

Glavni trg: 2 točki
Lent (od Vodnega stolpa do Studenške brvi): 8 točk
Trg svobode (pri Vinagu in pri Moji kavarni): 2 točki
Grajska ulica (pri Astoriji in pri Mariborskem gradu): 2 točki

Projekt WiFi4EU je namenjen temu, da lahko državljani in obiskovalci na javnih mestih brezplačno in brezžično dostopajo do interneta. Vse, kar mora uporabnik narediti, je, da na vstopnem portalu WiFi4EU potrdi vstop.

Izvajalska agencija za inovacije in omrežja Evropske komisije financira v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope na področju vseevropskih telekomunikacijskih omrežij stroške nakupa in namestitve opreme za dostopne točke Wi-Fi, občina pa se je zavezala, da bo financirala internetno naročnino in vzdrževala opremo tako, da bo občanom in obiskovalcem najmanj tri leta ponujala brezplačno in visokokakovostno brezžično povezavo Wi-Fi. Projekt je zasnovala Služba za informatiko MO Maribor. Na razpis WiFi4EU se je občina sicer prijavila že v novembru 2018, po pridobitvi možnosti koriščenja bona za nabavo opreme v vrednosti 15.000 evrov.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.