14:27, pet, 29. Mar

V sredo, 14. 7., bo na Destrniku mobilna enota za cepljenje proti covidu-19





V sredo, 14. julija, bo na Destrniku mobilna enota za cepljenje . Osebje ptujskega zdravstvenega doma bo namreč prišlo cepiti proti covidu-19 občane, ki si želijo priti na cepljenje brez predhodnega naročila. Cepljenje bo potekalo od pol osmih zjutraj do pol desetih v Gasilskem domu Destrnik. Cepljenje je prostovoljno.

FOTO: Pixabay.com

Tanja Tantegel, zdravnica iz ptujskega zdravstvenega doma je pojasnila, da v sredo, 14. julija 2021, pride na Destrnik mobilna zdravstvena enota za cepljenje proti covidu-19, in sicer bo pri gasilskem domu od 8.30 do 19.30. Zainteresirani občani in občanke lahko v tem času pridejo na cepljenje. Tega bodo dejansko izvajali v dvorani gasilskega doma, kjer bo urejen tudi prostor za 15-minutni počitek po cepljenju.

Poudarila je, da gre za prostovoljno cepljenje, torej se občani in občanke odločijo sami, ali se bodo cepili proti covidu-19 ali ne.

Poveljnik Civilne zaščite Destrnik Marjan Irgl je povedal, kako bo tehnično cepljenje potekalo. Občani in občanke namreč lahko pridejo h gasilskemu domu Destrnik brez naročanja na cepljenje. Tam jih bo sprejelo osebje in jih v dvorani cepilo. Dvorana je klimatizirana, dovolj je prostora tudi za tiste, ki bodo po cepljenju počakali 15 minut. Občani, ki so brez prevoza, pa lahko pokličejo na eno ali drugo gasilsko društvo ali na občino, saj bodo gasilci obeh prostovoljnih gasilskih društev po potrebi peljali od doma do gasilskega doma in nazaj.

Župan Destrnika Franc Pukšič pa je povzel, kako bo vse potekalo, hkrati pa opozoril, da je precepljenost v občini zaenkrat precej nizka, pod slovenskih povprečjem.

Meni še, da je odločitev vsakega posameznika, ali se bo cepil ali ne, občina, civilna zaščita in zdravstveni dom pa z mobilno enoto želijo omogočiti cepljenje vsem tistim, ki si tega želijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.