20:58, čet, 25. Apr

V sredo bo v Ravnah na Koroškem razvojna konferenca o koroški železniški progi





Železniška proga Maribor–Prevalje–Pliberk–Celovec, koroška železniška proga, predstavlja pomembno prometno povezavo med Koroško in Podravsko regijo, kot tudi med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo.

Razvojna konferenca o koroški železniški progi je plod sodelovanja med RRA Podravje – Maribor in RRA Koroška. Konferenca bo v sredo, 19. 4. 2023, v Ravnah na Koroškem.

Evropska unija še posebej velik poudarek daje razvoju in nadgradnji železniškega sistema. Študija Evropske komisije iz leta 2018 je to železniško progo uvrstila med 50 najbolj perspektivnih čezmejnih železniških prog za nadaljnji razvoj v Evropski uniji. Pa se tega pomena in potenciala v Sloveniji zavedamo dovolj? Odgovore na to bodo iskali na razvojni konferenci o koroški železniški progi.

Osrednje dogajanje s posvetom bo na Ravnah na Koroškem, družabni del pa vključuje vožnjo z novo garnituro Slovenskih železnic in kulinarično-sejemsko dogajanje
v Vuzenici. Ker se vlak iz Vuzenice vrača proti Mariboru, so organizatorji za povratek na Ravne na Koroškem zagotovili avtobusni prevoz.

Aktualne tematike na razvojni konferenci

Udeleženci si bodo ogledali Muzej železarstva v Ravnah na Koroškem, nato pa bodo od 10.30 na konferenci, kjer bo program povezoval Peter Zajc iz RRA Koroška. Obravnavane tematike bodo Železarstvo v koroški regiji s poudarkom na proizvodnji za železniško industrijo, Načrti države pri izboljšanju infrastrukture in storitev na koroški progi, Sodobne plačilne poti za potnike, Povezovanje (turističnega) kolesarjenja in javnega potniškega prometa, Mobilnostno vozlišče Maribor, Železniška industrija kot spodbujevalec razvoja – primer podjetja Innoduler d. o. o. Udeleženci bodo nato odšli v Vuzenico na ogled, nato pa V Maribor oziroma v Ravne na Koroškem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.