05:46, sre, 3. Jul

V sredo na Muti “Ta veseli dan kulture”





3. december, ko se spominjamo obletnice rojstva pesnika Franceta Prešerna, se že od leta 2000, ko je minilo 200 let od rojstva našega velikega romantika, obeležuje kot ta veseli dan kulture.

Na ta dan številne kulturne ustanove po Sloveniji brezplačno odprejo svoja vrata, potekajo pa tudi različni kulturni dogodki brez vstopnin. V Kulturno-umetniškem društvu Muta se zadnja leta trudijo, da ob tej priložnosti tudi za občane Mute pripravijo poseben kulturni dogodek.

“Tako smo lansko leto v goste povabili pisatelja Toneta Partljiča in kantavtorja Adija Smolarja, ki sta nam družno pričarala nepozaben večer. Tokrat pa smo lahko uživali v koncertu uglasbene poezije, ki ga je pripravila koroška kantavtorica in skladateljica Ditka v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom,” je dejala predsednica KUD Muta, Majda Lesjak.

Ob tem pa dodali, da verjamejo, da so tovrstni dogodki primeren poklon velikemu poetu, ki je našo književnost in s tem tudi jezik postavil ob bok drugim evropskim narodom, hkrati pa so zelo pomembni tudi za ohranjanje naše narodne samobitnosti.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.