12:00, čet, 25. Apr

V Staršah podpisali pogodbe za subvencije v gospodarstvu in kmetijstvu





Na Občini Starše so preko razpisa izbrali prejemnike subvencij v gospodarstvu in kmetijstvu. Ti so pred kratkim tudi podpisali pogodbe za subvencije.

Občina Starše je 15. maja 2020 razpisala sredstva za pospeševanje razvoja malega gospodarstva in kmetijstva. Do 7. julija 2020, ko je zasedala komisija, je prispelo devet vlog za gospodarstvo in 2 vlogi za kmetijstvo. Na področju gospodarstva je bilo pozitivno rešenih sedem prispelih vlog v skupnem znesku 19.218,46 evra. Na razpis za kmetijstvo pa sta pripeli dve vlogi v znesku 5.539,00 evra, obe sta bili pozitivno rešeni.

Vir: Občina Starše

Podpis pogodb s prejemniki sredstev je bil v torek, 14. julija 2020, v prostorih Občine Starše v prisotnosti podžupana v funkciji župana Marjana Maleka in direktorice občinske uprave Občine Starše Mojce Kacjan. Upravičenci bodo do 17. julija 2020 prejeli sredstva na svoj transakcijski račun. Vlagatelji so za investicije in samozaposlitve ter zaposlitve novih delavcev iz naše občine upravičeni skupno do 4.000 evrov vsaka štiri leta. V sporočilu za javnost Občine Starše so še zapisali: “Veseli smo, da je v naši občini še vedno velik interes kmetov in podjetnikov po investiranju v svojo dejavnost in po samozaposlovanju in zaposlovanju naših občanov. Med prejemniki so bili štirje novi podjetniki, ki jim ob samozaposlitvi pripada 3.000,00 €. Vsem želimo uspeh ob opravljanju njihove lastne dejavnosti.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.