04:11, tor, 20. Avg

V Svečini kmalu tradicionalni nočni sprehod do mehurčkov, obarvan dobrodelno





V soboto, 24. avgusta 2024, ob 19. uri, se bo začel tradicionalni nočni sprehod do mehurčkov. V spomin na Jasmin Petan Malahovsky in vse, ki so izgubili boj z boleznijo, se bodo udeleženci sprehodili v soju lune med vinogradi do Vinogradniškega muzeja na Keblu.

“Ko se bomo zbirali na nogometnem igrišču v Svečini od 18.30 ure dalje, nam bo Andrej Rudl ponudil svoja domača žganja in ta del izkupička podarimo njegovemu sinu, nekdanjemu košarkašu, ki je prikovan na invalidski voziček,” so zapisali pri Vinotourju.

Začetek nočnega sprehoda do mehurčkov je sicer ob 19. uri na nogometnem igrišču v Svečini. Ustavili se bodo pri Vinotoču Pliberšek, kjer bodo dobili hladni špricer. Pot bodo nadaljevali do Vina Falotna Rozamundo ali Muškatirja, sledil bo rahel vzpon do Vina Jarc, kjer bodo nazdravili z Renskim in novo letino.

Nočni sprehod do mehurčkov se bo končal pri Vinogradniškem muzeju na Keblu, kjer se bodo udeleženci pridružili  pokušini penin. Pohod bo tudi na Keblu imel dobrodelno noto, saj bodo  del izkupička na Keblu prav tako podarili Andreju za sina.  Udeleženci bodo lahko na pokušini izbirali med peninami več vinogradnikov: Vino Valdhuber, Vino Ducal, Vino Leber, Vino Vračko, Vino Valdhuber Čeh, Opok 27, Vino Nezmahen, Vino Kušter, Vino Gornik in Vino Dreisiebnner.

Večer pa bo na humorističen način popestril zabaven stand up komik David Gorinšek, ki mu je preglasen dež prav tako onemogočil nastop v juliju.

Zaradi lažje organizacije je potrebna predhodna prijava na info@vinotour.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.