18:38, pet, 19. Apr

V Sveti Trojici končno spet zdravniška ambulanta





V Sveti Trojici bo kmalu spet odprta ambulanta družinskega, splošnega zdravnika. Predvidoma bo odprla vrata 8. junija, ko bodo vzpostavili vso potrebno infrastrukturo.

Zdravniško ambulanto v Sveti Trojici, ki je v prostorih občinske stavbe, prevzema Amigdala, d.o.o., ki ima koncesijo, torej so njihove ambulante vključene v sistem javnega zdravstvenega varstva na področju družinske/splošne medicine. V Sveti Trojici si bodo delo razdelili zdravniki iz Amigdale, in sicer Ksenija Ljubojevič Džaferović, Miha Lukač in Gregor Emeršič. Ambulanta pa bo sprva odprta ob ponedeljkih, sredah in četrtkih, kasneje pa bodo – glede na število vpisanih pacientov – urnik dela povečali na vse delovne dni, če bo potrebno.

Sveta Trojica je bila kar 13 let brez zdravnika za splošno, družinsko medicino, lanskega aprila pa so jo ponovno odprli v pritličju zgradbe Občine Sveta Trojica, kjer je delal zdravnik iz ZD Lenart. Letos, točneje februarja pa je taisti zdravnik dal odpoved v Zdravstvenem domu Lenart in odšel drugam. Župan David Klobasa je takoj pristopil k iskanju novega zdravnika, ki bi delal v Sveti Trojici. Zdaj so postopki tako rekoč pri koncu, urediti je treba le še potrebno infrastrukturo, da bodo zdravniki iz Amigdale lahko nemoteno sprejemali paciente.

Domačini, ki so zdaj morali k splošnemu zdravniku v Lenart ali kam drugam, bodo tako lahko po novem prišli k zdravniku kar v domačem kraju, kar je dobrodošlo z več razlogov. Imeti zdravnika in zdravniško pomoč v lokalnem okolju, kjer je hitro dostopen, je nedvomno boljše, kot se voziti drugam. Prav zaradi tega jih tudi pričakujejo v ambulanti, ko bo ta začela delovati. Z odprtjem in delovanjem te ambulante pa je tudi Sveta Trojica bližje uresničevanju vzpostavitve zdravstvenega centra v tem kraju, ki postopoma dobiva vse več zdravstvenih in sorodnih storitev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.