11:40, sob, 20. Apr

V Sveti Trojici nezadovoljni s skrajšanim obratovanjem poštne poslovalnice





V Sveti Trojici v Slovenskih goricah je Pošta Slovenije skrajšala poslovalni čas poštne poslovalnice na dve uri na dan, s tem pa niso zadovoljni občani. Župan Svete Trojice je izpostavil, da se je že obrnil na Pošto in da iščejo rešitev.

Poslovalnica Pošte Slovenije v Sveti Trojici

Občani Svete Trojice so razočarani, ker je Pošta Slovenije skrajšala čas obratovanja poslovalnice v Sveti Trojici, župan pa poudarja, da se občina strinja z njihovimi željami o normalnem delovanju poslovalnice.

Iz naše novinarske redakcije smo vprašanje o spremenjenih delovnih urah postavili tudi Pošti Slovenije. Tako zelo skrajšan urnik imajo namreč tudi ponekod drugod. Odgovor s pošte pa je:

„Pri spremembi delovnih časov pošt smo upoštevali velikost in vrsto pošte, gibanje obiska na pošti ter geografsko umeščenost pošte, ob tem pa zagotavljamo primerno dostopnost uporabnikom poštnih storitev med tednom. Ob sobotah je še vedno odprto toliko pošt, da so zagotovljene potrebe prebivalstva po poštnih storitvah, pri čemer smo upoštevali enakomerno regijsko pokritost. S spremembo delovnih časov pošt za uporabnike med tednom smo tudi optimizirali organizacijo dela, pri vseh spremembah pa smo kot pomemben dejavnik upoštevali humanizacijo dela naših zaposlenih.“

Župan je povedal, da so že bili na sestanku na pošti in skušali najti skupen dogovor, tudi zaradi tega, ker si ne želijo niti zaprtja pošte niti skrajšanega časa obratovanja.

Po njegovih besedah bi mogoče lahko uredili tudi pogodbeno pošto, če ne bo šlo drugače, tako da bi v nekem drugem poslovnem lokalu izvajali vsaj osnovne poštne storitve.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.