17:54, čet, 25. Apr

V Sveti Trojici od 8. junija odprta ambulanta splošne in družinske medicine





V Sveti Trojici v Slovenskih goricah spet odpira vrata ambulanta splošne in družinske medicine, tokrat s koncesionarjem. Ta teden sta trojiški župan David Klobasa in direktorica Amigdale, ki bo poskrbela za ambulanto v Sveti Trojici, Ksenija Ljubojevič Džaferović slavnostno podpisala pogodbo. Ambulanta pa bo začela delovati osmega junija.

Občina je v začetku letošnjega leta izvedla postopek izbire koncesionarja za ambulanto, ker Zdravstveni dom Lenart ni več mogel zagotavljati zdravnika za opravljanje zdravstvene dejavnosti v ambulanti splošne medicine v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, zaradi manjka zdravnikov v Zdravstvenem domu Lenart za opravljanje tega programa. Po izdanem soglasju Ministrstva za zdravje v začetku maja 2020 k podelitvi koncesije za opravljanje javne službe na področju splošne in družinske medicine na območju občine Sveta Trojica v Slov. goricah, je Občina družbi Amigdala z odgovornim nosilcem zdravstvene dejavnosti Ksenijo Ljubojevič Džaferović z odločbo podelila koncesijo za 15 let.

Ob slavnostnem podpisu pogodbe je župan Svete Trojice David Klobasa poudaril, da je potreba po zdravniški oskrbi v kraju ena od primarnih potreb, ki bi morale biti zagotovljene. Tako je Sveta Trojica več kot 13 let hrepenela po zdravniški ambulanti, lani je bil sicer nekaj mesecev zdravnik iz ZD Lenart v Sveti Trojici, zdaj pa so končno dobili zdravniško ekipo.

Kako bo po novem delovala ambulanta splošne in družinske medicine, pa je povedala direktorica družbe Amigdala, ki deluje že od leta 1997. Med drugim je povedala, da so zaposlili tudi medicinsko sestro iz Svete Trojice, ki bo delala v ambulanti.

Tako bodo v naslednjih dneh uredili še vse potrebno, prav vsa gospodinjstva pa bodo v nabiralnike dobila tudi obvestila in navodila za obisk ambulante, saj je še nekaj časa treba upoštevati situacijo zaradi covid-19.

Ambulanta bo za paciente ponovno odprta od ponedeljka, 8.junija 2020. Ordinacijski čas ambulante bo ob ponedeljkih in četrtkih od 7. ure do 12.15 in ob sredah od 13. ure do 20. ure. V ambulanti bo poleg Ksenije Ljubojevič Džaferović paciente sprejemal tudi zdravnik Miha Lukač. Koncesionar bo v ambulanti Sveta Trojica zagotavljal laboratorijske preiskave odvzema vzorcev krvi in urina. Ambulanta bo opremljena tudi z EKG-aparatom, spirometrom, merilcem gleženjskega indeksa in 24-urnim merilcem krvnega tlaka. Izvajal se bo program cepljenja po pogodbi z NIJZ. Prav tako bodo pacientom na razpolago dodatne storitve na področju promocije zdravja, kar pomeni, da bodo paciente vključevali v programe SVIT, SOPA idr. Za hudo bolne, nepokretne in mobilno ovirane bo zdravnik nudil storitve na domu s hišnimi obiski.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.