11:44, čet, 28. Mar

V teku natečaj za krajevno sladico Svete Trojice





Nuša Fekonja v okviru diplomske naloge z naslovom »Priprava natečaja za izbor krajevne sladice Svete Trojice« na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor pripravlja natečaj, na katerem bo izbirana sladica Svete Trojice.

Namen izbrati sladico, ki bo prepoznavna kot krajevna sladica Svete Trojice

V natečaju sodeluje Zavod za turizem Sveta Trojica. Natečaj bo izveden v sklopu tradicionalne prireditve Trojicafest. Namen natečaja je izbrati sladico, ki bo prepoznavna kot krajevna sladica Svete Trojice. Kot je zapisano v pravilniku se lahko na natečaj prijavijo vse pravne osebe.

Iz naravnih sestavin in živil

Sladica mora biti  izdelana iz naravnih sestavin in živil s poudarkom na lokalnih produktih, v prvi vrsti z vključitvijo lokalnih sestavin, je zapisano v pravilih: “Sladica naj poudarja dediščino in kulturo kraja. Sladica naj bo primerna za hladno postrežbo. Sladica mora slediti izvirni izbiri sestavin in unikatni obliki. Teža sladice naj bo med 40 in 120 gramov. Za postrežbo sladice izberite lično ekološko embalažo.”

Zmagovalec bo razglašen v sredo, 2. junija, v prostorih Samostanske kleti v Sveti Trojici. Prejel bo 500 evrov nagrade. Po tem postane sladica last občine.

Vse informacije o samem natečaju so objavljene na www.svetatrojica.si. Za dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki 040 481 289 (Nuša Fekonja) ali na e-naslovu: nusa.fekonja1@gmail.com.

Več o natečaju in pravilnik najdete TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.