14:07, pet, 19. Apr

V Termah Maribor odstavili direktorja





Ruski lastniki so včeraj po neuradnih informacijah časnika Večer odstavili direktorja Andreja Rakoviča, ki naj bi ga zamenjal španski poslovnež Ignacio Rodriguez.

V podjetju za zdaj o vsem skupaj molčijo, med razlogi za menjavo pa naj bi po pisanju časnika bilo tudi nezadovoljstvo lastnikov z izpolnjevanjem zastavljenih načrtov.

terme maribor

Rakovič je bil na čelu največjega mariborskega ponudnika nočitvenih zmogljivosti od februarja lani, ko je zamenjal Boruta Rojsa, pred tem pa je bil v podjetju prokurist.

V Termah Maribor so nedavno za svoja hotela Piramida in Orel podpisali franšizna sporazuma s francoskim hotelskim velikanom AccorHotels. Čeprav je družba vse od prihoda ruskih lastnikov poslovala z milijonsko izgubo, je bil Rakovič prav ob omenjenem podpisu pogodb zelo optimističen, saj so po osmih mesecih beležili okoli 600.000 evrov dobička.

Terme Maribor so bile do leta 2013 v lasti NFD Holdinga in Save, nato pa jih je kupilo podjetje Platanus, ki je v lasti družb Easterland Partners in Intelco Group LTD, za katerima je stal ruski kapital. Dobro leto pozneje je Platanus prevzelo podjetje Factoring finance, družba, ki je znotraj ruskega energetskega giganta Gazproma zadolžena za izterjave.

Rusi so ob prihodu napovedali vlaganja v infrastrukturo, a se napovedi za zdaj niso uresničile. V njihovi lasti so hoteli Habakuk, Bellevue, Piramida, Orel in hostel Uni, po propadu Športnega centra Pohorje pa imajo od DUTB v najemu še hotele Arena, Bolfenk in Videc na in pod Pohorjem. Slaba banka za slednje še vedno išče kupca.

Terme Maribor, ki zaposlujejo 270 ljudi, so sicer lani, po dobrih dveh milijonih evrov izgube v letu 2015, pridelale še 1,4 milijona evrov minusa. Mariborsko hotelirsko podjetje je ustvarilo skoraj 32 milijonov evrov prihodkov, kar je za tri odstotke manj kot leto prej, padec pa pojasnjujejo z nižjimi prihodki njihovega trgovskega dela.

Rakovič je nedavno povedal, da se želijo sami usmeriti predvsem k svoji osnovni dejavnosti, zato je Kompas že pred časom prevzel Travel Shope na mejnih prehodih v Šentilju in na Tratah. Prodali so tudi gostišče Štajerc v Mariboru, ničesar pa ni želel povedati glede nadaljnjega upravljanja za zdaj najetih hotelov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.