04:16, ned, 28. Jul

V težavah tudi Športni center Areh





Zaradi težav Športnega centra Pohorje so se v težavah znašla tudi podjetja, ki delajo zanj. Tako je vodstvo Športnega centra Areh, ki upravlja hotel na Arehu in daje v najem športno opremo, februarja vložilo predlog za postopek poenostavljene prisilne poravnave v tem podjetju, a je Okrožno sodišče v Mariboru včeraj zavrnilo poravnavo.

smučišče areh

Kot je povedal direktor ŠC Areh Iztok Kvas, je njihovo poslovanje vezano na poslovanje ŠC Pohorje, zato so likvidnostne težave ŠC Pohorja zadele tudi njih same. Odločitve sodišča ni želel komentirati, ker z njo še ni uradno seznanjen.

ŠC Areh so vzpostavili isti ljudje kot ŠC Pohorje. Poslovni deleži po podatkih s portala Ajpes med drugim pripadajo Dragu Rataju, Srečku Vilarju, Srečku Jesenšku, Bojanu Geriču in Gorazdu Bedraču.

Športni center Pohorje sodi med največje zimsko-športne centre v Sloveniji. Skupaj s Smučarskim klubom Branik Maribor upravlja hotele, apartmaje in žičniške naprave na Mariborskem in Areškem Pohorju.

Podjetje ima velike likvidnostne težave in tamkajšnji zaposleni že dva meseca niso dobili izplačanih plač. Zaradi tega so zagrozili s stavko in vložitvijo predloga za stečaj ŠC Pohorje, a sta mariborska občina in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) danes dosegli dogovor o sklenitvi predpogodbe o najemu infrastrukture ŠC Pohorje. Prek te pogodbe naj bi zagotovili denar za manjkajoče plače zaposlenih in tako preprečili stečaj podjetja.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.