19:30, tor, 23. Apr

V TIC-u na Ptujski Gori uspešen Vinski večer, tokrat z Vini Bakus





V degustacijskem prostoru Turustično informativnega centra (TIC) Ptujska Gora je sinoči potekal že tradicionalni Vinski večer, tokrat z Vini Bakus.

To je bil že trideseti Vinski večer. Dogodek so prvič priredili pred tremi leti.

“Z Vinskimi večeri želimo predstaviti naše vinogradnike, želimo pa tudi izobraziti ljudi, da vedo kakšno je vino, koliko dela in truda je vanj vloženega ter kaj mora vse vinogradnik narediti, da do tega vina pride,” je povedal Miran Senčar iz Turističnega društva Ptujska Gora. “Že na začetku smo se na teh večerih odločili na našo vinorodno deželo Podravje. V glavnem imamo vinogradnike iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija, v bodoče pa bomo imeli tudi goste iz drugih vinorodnih dežel,” je še dodal Senčar. Sicer pa je po besedah Senčarja pred tremi leti zgodbo Vinskih večerov podprla tudi nekdanja županja Občine Majšperk Darinka Fakin.

“To smo nekako s skupnimi močmi naredili. Seveda je bil prvo pogoj, da smo obnovili to stavbo. Ko je bila stavba obnovljena – tu se moram zahvaliti našemu turističnemu društvu – ki je priredilo te večere, ki dobro funkcionirajo ljudje se skozi to izobražujemo in spoznavamo nova vina in od kod vse prihajajo ta vina, saj tukaj živijo številni vinogradniki, tudi zelo priznani, in tako imamo priložnost, poskušati res dobra vina,” je povedala Fakinova.

Tokrat so svoje vino predstavili iz Vinogradništva Vršič iz Juršincev, ki izdelujejo vina Bakus. “Tokrat smo v prvi polovici pripravili rose iz modrega pinoja, chardonnay, sivi pinot, v drugi polovici pa smo pripravili te nove tolerantne sorte na bolezni, to so solaris in souvignier gris,” je povedal Klemen Vršič.

Podrobnosti ne zamudite v oddaji Občisnki informator, v sredo 19. aprila, ob 18.30 na BK TV.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.