17:17, sre, 24. Apr

V toplicah Save Turizma vse več obiskovalcev





Po lanskih rekordnih poslovnih rezultatih v Savi Turizmu se ti nadaljujejo tudi letos, v njihovih toplicah so imeli samo v juliju v hotelih in apartmajih blizu 58.000 nočitev, kar je za 8,4 odstotka več kot lani, v prvem polletju pa se je v termalnih središčih povečevalo število tujih gostov s tradicionalnih trgov.

bazeni, mariborski otok
bazeni, mariborski otok

Kot je povedala predstavnica za odnose z javnostmi Barbara Stopinšek, se je v Savi Turizmu v prvem polletju delež tujih gostov, ki je v povprečju več kot 57-odstoten, povečeval, v toplicah v panonskem delu je bila rast števila nočitev obiskovalcev iz Avstrije skoraj triodstotna, iz Italije skoraj štiriodstotna, iz vzhodne Evrope in Balkana pa okoli sedemodstotna.

Na Bledu je tujih gostov okoli 94 odstotkov, v termalnem delu pa več kot 45 odstotkov. Na ravni skupine se je povečeval obisk s tradicionalnih trgov, kot so Avstrija, Italija, Češka, Madžarska, Poljska, Srbija, Hrvaška in Velika Britanija. Rast pa beležijo tudi na slovenskem trgu. V drugi polovici leta pričakujejo zmerno rast domačih gostov, za pridobivanje tujih pa so povečali aktivnosti v sosednjih in državah srednje Evrope, pridobiti pa poskušajo tudi večje kongrese iz evropskih držav.

Pred glavno sezono so marca v Termah 3000 v Moravskih Toplicah sklenili prvo etapo prenove hotela Ajda in obnovili kopališče hotela Termal, v kar so vložili več kot 1,2 milijona evrov.

Kot pravijo v Savi Turizmu, pride poleti v toplice največ gostov, ki iščejo osvežitev in sprostitev v vodnih parkih in ob njih, kar jim omogočajo v Termah 3000 v Moravskih Toplicah in Termah Ptuj, vedno več pa je tudi gostov, ki želijo tudi poleti narediti “nekaj zase” in iščejo razvajanje v dvoje tudi v centrih za wellness.

Letošnja novost, ki je del pestrega poletnega dogajanja, je mala jüžina v vodnih parkih, kjer kuharskih mojstri v okviru t. i. potujoče kuhinje v vodnih parkih Term 3000, Term Lendava, Zdravilišča Radenci, Term Ptuj in Term Banovci na enem mestu pripravljajo lokalno obarvane jedi pred gosti.

Novost v Termah 3000 je tudi prekmursko obarvano večerno dogajanje, ki ga organizirajo z občino in turistično-informativnim centrom, na tradicionalni turistični tržnici se predstavljajo ponudniki lokalne ponudbe, domače in umetnostne obrti iz Pomurja, ob četrtkih so etnološki večeri z nastopi folklornih skupin iz lokalnega okolja, ob sobotah pa se obiskovalcem predstavljajo mladi še neuveljavljeni pomurski glasbeni izvajalci.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.