13:55, pet, 29. Mar

V trgovskem centru nesebično oživljala moškega in mu rešila življenje





Mlada Medina Plaćo je bila v nakupovalnem centru sredi nakupov, ko je nek moški za njo padel nezavesten na tla. Skočila je do njega, da bi mu pomagala.

Nesebično priskočila na pomoč in oživljala moškega do prihoda reševalcev

Medina Plaćo je po poročanju medijev sprva mislila, da ima moški epileptični napad, saj je imel peno okrog ust. A njegova žena je povedala, da ima mož visok pritisk in da tisti dan še ni vzel zdravil. Medina, ki je pred kratkim zaključila študij medicine, je videla, da je moški že pomodrel v obraz, ugotovila je še, da nima več srčnega utripa. Začela ga je oživljati in to je počela kar 50 minut, ni namreč odnehala, dokler niso prišli reševalci in ga odpeljali, so zapisali na portalu 24ur.com.

Pred dvema mesecema zaključila študij medicine

Zgodba o junakinji, ki je rešila moškemu življenje, se je razširila po družbenih omrežjih, mnogi jo zelo hvalijo, sama pa pravi, da je to storila, kot bi storil marsikdo drug. Povedala je še, da je pred dvema mesecema zaključila študij medicine, da ima torej diplomo, a da se v praksi takega primera še ni doživela.

Po pozivu županje so ji ponudili službo

Medina spada v generacijo študentov, ki zelo težko dobijo službo. A na pobudo županje Sarajeva Benjamine Karić se je to za Medino Plaćo spremenilo. Na družbenih omrežjih je namreč županja objavila, da je Medina izročila posebno priznanje dr. Medini Plaćo. Pozvala je vse pristojne, da mlademu dekleti dajo možnost opravljati delo v njenem poklicu. Na ta poziv se je odzval direktor Zdravstvenega doma Kantona Sarajevo Abel Baltić, ki je Medini ponudil delo za določen čas. Medina je ob tem dejala, da upa, da se bodo s tem odprla vrata tudi njenim kolegom, ki so trenutno nezaposleni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.