18:08, čet, 25. Apr

V UKC Maribor naj bi prekinjali sodelovanje s študenti





V UKC Maribor naj bi se odločili prekiniti sodelovanje z mnogimi študenti. Najbolj bi naj bili na udaru študenti zdravstvenih smeri, ki v UKC Maribor opravljajo študentsko delo. Za N1 Slovenija le-ti namreč trdijo, da bodo ostali brez dela “zaradi nižanja stroškov”.

Za N1 je zgodbo povedal razočaran študent, ki pravi, da tudi zaradi takšnega odnosa mladi po končanem študiju zaposlitev raje poiščejo v Avstriji. Najbolj naj bi bili na udaru študenti zdravstvene nege, torej bodoči medicinske sestre in zdravstveniki. Študenti medicine, bodoči zdravniki, pa medtem zaradi krčenja obsega dela sami zapuščajo UKC Maribor in denar služijo z drugim študentskim delom.

Krčijo študentska mesta

Po navedbah študenta tretjega letnika zdravstvene nege za N1, so imeli predstavniki študentov sestanek z vodstvom mariborskega UKC, kjer naj bi jim bilo “rečeno, da zaradi nižanja stroškov krčijo študentska mesta oziroma manjšajo obseg študentskega dela”. Po njegovih navedbah, naj bi sodelovanje prekinili s študenti prvih in drugih letnikov zdravstvene nege. “Ostalo naj bi le 40 odstotkov študentov tretjih letnikov.”

V UKC Maribor razmere opisujejo drugače

Medtem za N1 v UKC Maribor razmere opisujejo drugače. Kot so za njih pojasnili, so na področju študentskega dela, “ki se je posebej razširilo v času covidne krize, sprejeli določene omejitve”.

Kot so dejali, se bodo povrnili v stanje pred epidemijo in racionalizirali študentsko delo. “To nikakor ne pomeni, da ga ukinjamo. Zavedamo se, da je pomoč študentov dobrodošla in na posameznih segmentih nujno potrebna. Posledično na ta način tudi pridobivamo potencialni kader za kasnejšo zaposlitev z že pridobljenimi izkušnjami in poznavanjem svoje ustanove,” so pojasnili za N1.

Ko so jih zaprosili za dodatna pojasnila, jim UKC Maribor ni več odgovoril.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.