13:37, čet, 28. Mar

V UKC Maribor sprejeli najmlajšega krvodajalca stokratnika





Danes je v prostorih Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor, Davorin Jurgec že 100. daroval kri. Hkrati pa se je v zgodovino Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor zapisal tudi kot najmlajši krvodajalec. V UKC Maribor so se mu zahvalili za dobrodelnost.

FOTO: Rebeka Gerlič, UKC Maribor
FOTO: Rebeka Gerlič, UKC Maribor

Davorin Jurgec je danes v že 100. daroval kri, hkrati pa se je v zgodovino Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor zapisal tudi kot najmlajši krvodajalec stokratnik doslej. Kot je povedal, je kri začel darovati v srednji šoli. “To je bilo v srednji šoli. Prvo zato, da smo dobili proste dneve,” je priznal Jurgec in dodal, da se je tudi kasneje udeležil krvodajalskih akcij, predvsem zato, “ker nikoli ne veš, kdaj boš kri potreboval sam ali kdo od tvojih bližnjih,” je dejal.

FOTO: Rebeka Gerlič, UKC Maribor
FOTO: Rebeka Gerlič, UKC Maribor

V UKC Maribor se že tradicionalno z manjšo slovesnostjo zahvalijo darovalcu stokratniku. “Z današnjim dnem ste postali 180. vitez krvodajalstva na našem oddelku. Tako imenujemo tihe anonimne ljudi, ki na ta način tudi rešujejo življenja,” je povedala Bojana Bizjak, predstojnica oddelka za transfuzijsko medicino.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.