11:45, čet, 28. Mar

V UKC Maribor začeli akcijo cepljenja zaposlenih proti gripi





V UKC Maribor so začeli akcijo cepljenja zaposlenih proti gripi, ki so jo letos poimenovali »Prehiti viruse! Cepi se«.

Kot prvi so se cepili predstavniki kriznega štaba: Vojko Flis, direktor UKC Maribor, Matjaž Vogrin, strokovni direktor UKC Maribor, Artur Pahor, organizacijski vodja Klinike za interno medicino, Anton Crnjac, predstojnik Oddelka za torakalno kirurgijo, Boštjan Lanišnik, predstojnik Klinike za otorinolaringologijo, cervikalno in maksilofacialno kirurgijo, Lea Knez, vodja Enote za obvladovanje bolnišničnih okužb, Hilda Rezar, pomočnica direktorja UKC Maribor za zdravstveno nego in Janez Lencl, vodja Centra za odnose z javnostmi in marketing.

Zaposleni so se v preteklosti imeli možnost cepiti vsak delovnik v novembru in dodatno dvakrat tedensko v decembru, a bomo tokrat zaradi epidemiološke situacije cepljenje izvajali mobilno, po oddelkih oz. v določenih primerih v zato primernem prostoru, termini pa bodo fiksno določeni. Sicer se vsakoletnih akcij cepljenja udeležijo mnogi zaposleni v UKC Maribor tako zdravstveno osebje, kakor uprava, administracija, vzdrževanje in vse druge strokovne in podporne službe. Tako smo imeli v cepilni sezoni 2019/20 v UKC Maribor več kot 31 % precepljenost vseh zaposlenih, od tega je
precepljenost med zdravniki znašala 58 %.

V lanski sezoni, so v kategoriji gazele (najvišje povečanje odstotka cepljenih v primerjavi s prejšnjo sezono) prva tri mesta zasedli:
1. Oddelek za revmatologijo,
2. Oddelek za znanstveno-raziskovalno delo,
3. Oddelek za perinatologijo.

V kategoriji skupnega števila precepljenih (izraženo v odstotkih) so, izvzemši Enoto za obvladovanje bolnišničnih okužb, prva tri mesta zasedli:
1. Oddelek za pljučne bolezni (87,9 %),
2. Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja (84,5 %),
3. Klinika za pediatrijo (62,3 %).
Vabljeni k ogledu videa letošnjega cepljenja

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.