10:42, pet, 29. Mar

V Večgeneracijskem centru občine Hoče-Slivnica so se ponovno povezali z občinskimi vrtci v obliki pripovedovanja pravljice v naravi





Skozi projekt Nacionalni mesec skupnega branja 2022 (NMSB 2022) so se v Večgeneracijskem centru občine Hoče-Slivnica ponovno povezali z občinskimi vrtci v obliki pripovedovanja pravljice v naravi. Tokrat smo izbrali pravljico s posebnim namenom ozaveščanja otrok o škodljivosti uporabe plastičnih vrečk ter rešitve.

V poučni zgodbici spremljamo malo plastično vrečko od njenega »rojstva« preko dramatičnih dogodivščin do skrivnega izginotja. Naslov pravljice »POTOVANJE MALE PLASTIČNE VREČKE«.

K sodelovanju so povabili PGD Hoče, gasilsko enoto Bohova ter PGD Hotinja vas kateri člani so pravljico prebrali ter nam na lep in poučen način prikazala oz. približala gasilca prostovoljca skupaj z ogledom gasilskega avtomobila, v katerem so lahko otroci sedeli in ga pobližje spoznali.

VeGeC OHS: “Zahvaljujemo se vsem trem gasilskim društvom za pomoč, sodelovanje ter predstavitev društva. Najlepša hvala tudi občinskim vrtcem za topel sprejem in nasmejane obraze.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.