13:17, sob, 20. Apr

V Vrtcu Tezno dobili prenovljeno centralno kuhinjo





V mariborskem Vrtcu Tezno so od danes bogatejši za obnovljeno in dograjeno centralno kuhinjo v enoti Mišmaš, ki sta jo skupaj odprla župan Andrej Fištravec in vodja enote Tatjana Mikložič. Vrtec zagotavlja organizirano varstvo predšolskih otrok na območju mestne četrti Tezno, centralna kuhinja pa zagotavlja prehrano v štirih ločenih enotah.

unnamed (1)

Kot so pojasnili na mariborski občini, bo obnovljena in dograjena centralna kuhinja odslej skrbela za 417 otrok, saj je vrtec organiziran na štirih lokacijsko ločenih enotah, poleg enote Mišmaš, kjer stoji centralna kuhinja, še enote Lupinica, Pedenjped in Mehurčki.

Objekt centralne kuhinje je bil zgrajen leta 1973, vse od takrat pa niso izvedli večjih investicij, pač pa le manjša investicijsko vzdrževalna dela. Ker obstoječi prostori niso izpolnjevali vseh pogojev, so novembra lani pričeli z obnovitvenimi deli.

Dela v vrednosti dobrih 600.000 evrov je izvedlo Gradbeništvo Milan Pintarič, denar pa je v celoti prispevala Mestna občina Maribor.

Stara kuhinja je skupaj s pomožnimi prostori zajemala 135 kvadratnih metrov prostorov, ker morajo trikrat dnevno poskrbeti za 430 obrokov, pa so morali za doseganje normativov prostor in opremo vrtca. Tako je bil v okviru projekta dograjen prizidek h kuhinji, tako da prostori zdaj skupaj merijo 233, skupaj z novo nadstrešnico 314 kvadratnih metrov. Rekonstruirani so bili obstoječi prostori kuhinje, v katero so namestili tudi novo opremo.

Vir: STA

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.