21:38, sre, 24. Apr

V vseh občinah še niso popolnili vseh mest v občinskih svetih in svetih krajevnih skupnosti





V nekaterih občinah jim na lokalnih volitvah 20. novembra zaradi pomanjkanja kandidatov ali drugih razlogov ni uspelo izvoliti vseh članov občinskih svetov ali krajevnih skupnosti, zato morajo izvesti naknadne ali ponovne volitve.

Ponekod so jih izvedli z drugim krogom županskih volitev, drugje jih še bodo, ponekod pa sploh ne.

Podatkov o tem, kje vse še morajo izvesti naknadne ali ponovne volitve občinskih svetnikov in članov svetov krajevnih skupnostih na ministrstvu za javno upravo in Državni volilni komisiji ne zbirajo, saj so, kot pravijo, za te volitve odgovorne volilne komisije posameznih občin. Zbirnih podatkov o tem, kje je še treba izvesti naknadne ali ponovne volitve, tako ni.

Za zdaj je znano, da bodo naknadne volitve občinskih svetnikov izvedli v občinah Semič in Hodoš.

V Semiču bodo 15. januarja volili predstavnika romske skupnosti, saj za to mesto na volitvah 20. novembra ni bilo kandidata. V Hodošu bodo 5. februarja volili dva občinska svetnika, med njima predstavnika madžarske skupnosti. Za to mesto namreč ni bilo kandidata, od še preostalih šestih svetnikov pa so jih izvolili zgolj pet kandidatov.

Volitve v svete krajevnih skupnosti bodo morali izvesti v več občinah.

V Mestni občini Kranj za volitve 20. novembra ni bilo prijavljenih dovolj kandidatov v kar osmih krajevnih skupnosti. Naknadne volitve bodo tako izvedli 22. januarja. V krajevnih skupnostih Tenetiše in Hrastje niso imeli sploh nobenega kandidata, tako bodo naknadno volili vseh sedem članov obeh svetov. V svet KS Golnik bodo na naknadnih volitvah izbirali pet članov, V KS Trstenik in Žabnica po štiri, v KS Bratov Smuk in Kokrica po dva člana, v KS Vodovodni stolp pa enega člana.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.