20:10, pet, 19. Apr

V Vurberku podelili priznanja za najbolj urejene domove





V Kulturnem domu Vurberk so podelili nagrade za najbolj urejene domove na področju krajev, ki sodijo v vurberško župnijo: Vurberk, Gomila, Grajenščak in Krčevina pri Vurberku. Podelili so kar 36 priznanj, zlatih, srebrnih in bronastih “kosmatincev”.

Nagrade so dobile ime po roži kosmatinec, ki raste na pobočju Grmade. Akcija je stekla pred tremi leti na pobudo članice Turističnega društva (TD) Vurberk Violete Vogrinec. Vodja projekta je Nataša Žižek iz istega društva. Dejala je, da je po treh letih akcije viden trud mnogih udeležencev, ki vsako leto boljše urejajo svoje domove in njihovo okolico, zasadijo tudi nove rože, grmovnice in drevesa ter vzorno skrbijo za rastlinje. Zato ne preseneča, da so letos podelili kar 11 zlatih kosmatincev, 16 srebrnih kosmatincev in 9 bronastih kosmatincev.

Podelili so 11 zlatih, 16 srebrnih in 9 bronastih priznanj.
Podelili so 11 zlatih, 16 srebrnih in 9 bronastih priznanj.

Predsednik TD Vurberk Ivan Žižek je poudaril, da je z urejenostjo domov domačinov urejen tudi njihov kraj in s tem dobivajo zaokroženo celoto, ki se širi v več občin. Nagrade so na odru podelili župani treh občin, Občine Duplek Mitja Horvat, Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in Občine Destrnik Franc Pukšič, saj področje Vurberške župnije spada v vse tri občine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.