12:44, tor, 23. Apr

V Vuzenici na voljo 5 e-koles in 5 kajakov





Iz Občine Vuzenica so sporočili, da je bilo v okviru 5. Javnega razpisa za podukrep 19.3 s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja odobrenih devet projektov sodelovanja LAS: “Med njimi je tudi projekt NAŠA DRAVA, s katerim je bila skupaj s partnerskimi LAS uspešna Lokalna akcijska skupna Mislinjske in Dravske doline (LAS MDD).”

Reka Drava kot naravni biser povezuje štiri države, predstavlja pravi potencial povezovanja, združevanja različnih akterjev, ki ga je moč smiselno vključiti v različne oblike razvoja območja, od razvoja športno turistične in kulturne ponudbe na reki do naravovarstvenega turizma, zapišejo v nadaljevanju.

Na območju LAS MDD bo najvidnejši prispevek projekta nabava in ureditev športne infrastrukture in opreme na kolesarski poti ob Dravi. “Občina Vuzenica je v tem projektu pridobila sredstva za nabavo e-koles, kajakov, postavitev in ureditev kolesarnice ter urbano opremo. Projekt sofinancira EU iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v sklopu ukrepa 19.3. Za aktivno preživljanje prostega časa na in ob reki Dravi bo v občini Vuzenica na voljo 5 e-koles in 5 kajakov. O načinu in možnosti izposoje vas bomo sproti obveščali,” zaključijo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.