19:41, tor, 17. Maj

V začetku septembra bo Maribor spet laufal

Športna zveza Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor letos že petič organizira Mariborski mestni tek pod imenom Maribor laufa. Dogodek, ki ga zaznamuje rekreativni karakter, bo tudi letos potekal skozi samo središče mesta in bo tekače peljal mimo najznačilnejših točk mesta.

Foto: MP Produkcija

Tudi letos bo namen teka spodbujanje zmerne rekreacije in gibanja, lahkotnost trase pa bo omogočala udeležbo tudi manj zagrizenim tekačem in otrokom. Dvodnevni dogodek se bo začel 4. septembra s 3. otroškim Ajdinim tekom, na katerega je letos prijavljenih še več osnovnih šol kot leto poprej, ko je po mariborskih ulicah teklo 2.500 otrok. Tudi letos bomo sodelujoče osnovnošolce opremili z majčkami, tekaškimi medaljami in manjšimi pozornostmi, ki bodo dan za vse mlade tekače naredile nepozaben.

Sobota, 5. septembra, bo rezervirana za tekače na 5 in 10 km, 5. Mariborskega mestnega teka MARIBOR LAUFA. Pod sloganom #gibajmaribor bomo tudi letos poskušali spomniti na pomen gibanja za zdravje, dobro počutje in celostno skrb zase v vsakodnevnem življenju. Slednje je posebej pomembno v kriznih časih, kakršnim smo priča v letošnjem letu. Glede na dano situacijo bomo organizatorji naredili vse, da dogodek izpeljemo na način, ki bo omogočal varovanje zdravja vseh udeležencev. O posebnih ukrepih, ki se tičejo organizacije, bomo sproti obveščali glede na trenutno situacijo.

Več od dogodku in prijave na uradni strani teka: www.gibajmaribor.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *