21:50, čet, 18. Apr

V ZD Radlje prenovili ambulante





V petek, 25. novembra, so v ZD Radlje ob Dravi otvorili prenovljene specialistične ambulante in ambulante otroškega dispanzerja.

Po besedah direktorice ZD v Radljah, Lidije Golob je bila prenovitev potrebna zaradi zelo zastarelih prostorov otroške ambulante in ker je prihajalo do velike prostorske stiske. Tako so s prenovo prostorov pridobili možnost, da bodo odslej lahko izvajali ločeno preventivno in kurativno otroško dejavnost, prav tako pa se bo v teh prostorih izvajala vsa specialistična ambulantna dejavnost. V ZD Radlje ob Dravi izvajajo diabetološko ambulanto, ambulanto za bolezni ušes, nosu in grla, antikoagulantno in ortopedsko ambulanto.


Prav tako so s to prenovo uredili vso električno instalacijo, v prostore uvedli klimatizacijo, zamenjali vsa dotrajana okna, in s tem pridobili na večji energetski učinkovitosti. Investicija jih je tako stala približno 262. 000 evrov. Del finančnega zalogaja je pokrilo Ministrstvo za zdravje, del ZD Radlje ob Dravi, ostalo pa so pokrile občine Radlje ob Dravi, Muta, Vuzenica, Ribnica na Pohorju in Podvelka.
Po besedah župana Alana Bukovnika je to velika pridobitev, saj gre za ustanovo, ki skrbi za zdravje otrok oz. odkriva bolezni otrok iz petih občin.


Za kulturni program na otvoritvi so poskrbeli otroci iz vrtca Radlje ob Dravi. Sledil je ogled ambulant ter prijetno druženje ob prigrizku in pijači, za katero so poskrbele članice kmečkega društva Kmetice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.