11:37, čet, 25. Apr

V Zgornjem Dupleku so dobili prvo izmenjevalnico knjig





V Zgornjem Dupleku so člani Društva Ohranimo naravo čisto postavili uredilo prvo izmenjevalnico knjig, dopolnjena pa je tudi zbirka knjig v izmenjevalnico Hude Lize na gradu Vurberk.

Ob slovenskem kulturnem prazniku so člani društva uredili zbirko 120 knjig različnih avtorjev, tako slovenskih kot tujih. Mesto izmenjave je na hodniku v zgradbi Splavar v Zgornjem Dupleku, prosto dostopno vsem ljubiteljem branja od 10.00 dopoldan do 22.00 zvečer. Izmenjevalnica deluje po sistemu, da posameznik odda eno ali več svojih knjig na polico in si izbere poljubno novo. Torej po sistemu preberi, prinesi, vzemi, ponovi.

Borut Ludvik. Društvo Ohranimo naravo čisto

Na gradu Vurberk, pri Hudi Lizi, pa so dopolnili že delujočo prosto dostopno izmenjevalnico s 33 knjigami iz zbirke Nobelovi nagrajenci, Cankarjeve založbe iz 70. let prejšnjega stoletja. Dostop do izmenjalnice je možen od 10.00 do 22.00.

“Omenjeni lokaciji smo prvenstveno izbrali zaradi zagotavljanja primernih pogojev za hrambo knjig. Prav tako se lokaciji nahajata na vstopnih mestih v našo občino,” je zapisal predsednik društva Borut Ludvik.  Vse knjige je društvo pridobilo brezplačno in jih daje z dnem 8. 2. 2022 do nadaljnjega v prosto uporabo tako občankam in občanom kot obiskovalcem naše občine. Starinska omara je v lasti društva.

Knjige iz izmenjevalnice knjig v Dupleku. Vir: Društvo Ohranimo naravo čisto

“Naša želja je, da ob pogoju pridobitve dodatnih knjig in lokacije podobno izmenjevalnico postavimo v prihodnosti tudi v Zimici, Zgornji Koreni in Spodnjem Dupleku. S tem bi vzpostavili mrežo izmenjevalnic, ki bi bile našim soobčanom čimbolj dostopne,” je še zapisal Ludvik in dodal: “Vabljeni, da uporabite prosto dostopne knjige za branje in dopolnite zbirko s knjigami, ki ste jih že prebrali in jih več ne potrebujete (v omaro bomo kmalu namestili še dve prazni polici). Knjiga namreč ni le kos papirja, ampak širi pogled na naša življenja in nas dopolnjuje. Zato je smiselno, da s pomočjo izmenjevalnic eno knjigo prebere čim več ljudi. Naj sodelovanje občank in občanov vodi k lepšemu, človeka vrednemu in kulture polnemu življenju v naših krajih.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.