11:13, ned, 8. Sep

V ŽIVO na BK TV: Sokijevih 130 bobnarjev na mariborskem Glavnem trgu





Na mariborskem Glavnem trgu bodo pozno popoldne zadoneli številni bobni. Napovedan je namreč bobnarski spektakel Sokijevih 130 bobnarjev, na katerem bodo na pobudo Marka Soršaka Sokija zbirali sredstva za glasbene instrumente za otroke.

Bobnar Marko Soršak Soki, sicer član zasedbe Elvis Jackson, s tem obeležuje deseto obletnico akcije 20 za 20, v okviru katere je obdaril z glasbili že 130 osnovnih šol.

Nastop slovenskih glasbenikov 

Več kot stotim njegovim učencem bobnarjem se bodo na današnjem nastopu na Glavnem trgu pridružili znani slovenski glasbeniki, med njimi Tomi Meglič iz Siddharte, Grega Skočir iz Big Foot mame, Ditka ter člani zasedb Čudežna polja, Leonart, Alo!Stari, Happy Ol’ McWeasel, Yu Generacija in The Rocktors.

Na BK TV bomo dogodek v živo prenašali na televiziji in na naših družbenih omrežjih. S terena se bomo javljali tudi z različnimi glasbeniki, ki bodo danes nastopili.

Organizator dogodka, ki poteka pa pod častnim pokroviteljstvom župana, je Narodni dom Maribor v sodelovanju s Sokijevo bobnarsko šolo in podjetjem Factumevent.

Takšen dogodek so v Mariboru priredili že pred tremi leti in takrat je pritegnil veliko število poslušalcev. Podobno je bilo na njegovi ponovitvi na Ptuju.

“Namen dogodka je znova tudi dobrodelen, bobnali bomo za obdaritev naslednjih desetih šol z glasbenimi instrumenti,” sporoča Soki.

Akcijo 20 za 20 je začel ob 20-letnici svoje glasbene kariere. Takrat je z dvajsetimi slovenskimi izvajalci, s katerimi se je srečeval na odrih, posnel jubilejni DVD, zbrana sredstva zanj pa je namenil nakupu inštrumentov za osnovne šole.

Podarjeni instrumenti so po navedbah Narodnega doma Maribor botrovali nastanku številnih šolskih zasedb in slovensko glasbeno sceno obogatili z novimi glasbeniki, s katerimi si Soki danes že deli koncertne odre.

“Velikokrat mi povedo, da je bila prav akcija 20 za 20 razlog, da so postali glasbeniki. Čudovit občutek, ki me seveda spodbuja, da delam dalje. In ker je smisel življenja, da rasteš in postajaš boljši, raste tudi naša akcija,” je povedal Soki.

Leta 2015 je od takratnega predsednika republike Boruta Pahorja, katerega je prav tako naučil prvih bobnarskih udarcev, prejel priznanje jabolko navdiha za prispevek h glasbenemu opismenjevanju otrok.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.