01:26, ned, 25. Avg

V zvezi z napadom z nožem policisti pridržali 15-letnika





Nemška policija je v okviru preiskave napada z nožem na festivalu v mestu Solingen, v katerem so umrli trije ljudje, pridržala 15-letnika, ki naj bi vedel za napad. Storilca medtem še vedno iščejo. Po navedba policije še ne morejo izključiti, ali je bil napad izveden z motivom terorizma, poroča francoska tiskova agencija AFP.

15-letnika je policija prijela danes dopoldne, potem ko sta dve ženski slišali, kako se je še z nekom pogovarjal o napadu. Sumijo ga, da je vedel za načrtovanje napada in tega ni prijavil policiji. Kdo je izvedel napad, zaenkrat še ni jasno.

Napadalec je na festivalu do smrti zabodel tri ljudi, še osem jih je bilo v napadu ranjenih. S priozorišča je nato pobegnil.

Policija je informacijo o napadu prejela v petek okoli 21.40, napadalec pa je po navedbah policije žrtve zabadal v vrat, navaja britanski BBC.

Na kraju napada so sicer našli več nožev in ugotavljajo, ali je bil kateri od njih uporabljen v napadu.

Policija je na tiskovni konferenci zatrdila, da pred festivalom ni bilo nobene posebne teroristične grožnje in da ni bilo vzpostavljenega varnostnega območja.

V napadu sta sicer umrla dva moška, stara 67 in 57 let, ter 56 let stara ženska.

Štiri od petih ranjenih oseb so po poročanju BBC hudo poškodovane. “Upamo, da njihova življenja kmalu ne bodo več ogrožena,” so na tiskovni konferenci dejali predstavniki policije.

Do napada je prišlo ob praznovanju 650. obletnice ustanovitve mesta.

Župan Solingena Tim Kurzbach je danes dejal, da so udeleženci dogodka v “popolnem šoku, grozi in veliki žalosti”. Za hitro in učinkovito policijsko preiskavo in ostro kazen za storilca se je zavzel tudi nemški kancler Olaf Scholz.

Solingen, ki šteje nekaj več kot 150.000 prebivalcev, leži nedaleč od Düsseldorfa v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija.

Praznovanja ob obletnici, ki naj bi trajala do nedelje in na katerih so pričakovali do 75.000 ljudi, so po napadu odpovedali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.