23:40, čet, 28. Mar

“Vaš korak za čistejši zrak”





Osrednja tema Evropskega tedna mobilnosti, ki letos že dvanjasto leto zapored poteka v Mariboru je “Vaš korak za čistejši zrak”. Na novinarski konferenci, ki je potekala danes dopoldan, pa so o tednu mobilnosti spregovorili v širšem značaju.

Od desne proti levi: Gregor Kosi, Brigita Čanč, Aleš Klinc, Irena Polajžar
Od desne proti levi: Gregor Kosi, Brigita Čanč, Aleš Klinc, Irena Polajžar

“Vaš korak za čistejši zrak”, osrednja tema Evropskega tedna mobilnosti, ki letos poteka v 31 slovenskih občinah. Številna mesta in kraji bodo ob tej priložnosti organizirali vrsto zanimivih dogodkov, s katerimi bodo opozorili na nujnost izboljšanja kakovosti zraka, ki ga dihamo. Še posebej dejavni bodo tudi v Mariboru med 16. in 22. septembrom, ko bodo obeležili pester nabor dogajanj, s katerimi imajo glavni namen ozavestiti ljudi o zdravi in čisti mobilnosti.

Po besedah Brigite Čanč iz Medobčinskega urada za varstvo okolja in ohranjanja narave, letos stremijo k aktivni pridružitvi prizadevanja za čistejši zrak, ter prizadevanju vsakega posameznika k dvigu kakovosti življenja v lastnem kraju.

Brigita Čanč
Brigita Čanč

Z majhnimi spremembami svojih življenjskih navad lahko posameznik bistveno prispeva k izboljšanju stanja in manjši onesnaženosti mesta. Le opuščanje energetsko potratnih in okolju škodljivih načinov prevoza vsak dan bo prineslo opazne spremembe v splošnem počutju posameznika, kar pa tudi ugodno vpliva na zdravje.

Kot je povedal vodja Urada za komunalo, promet in prostor Mestne Občine Maribor, Aleš Klinc, so izvedli projekte s katerimi spodbujajo posameznike k javnemu prevozu in koriščenju prevozov, ki ne onesnažujejo zraka. Med njimi se je zelo dobro prijel vsakodnevni prevoz s kolesom. Klinc zatrjuje, da bodo v okviru teh projektov poskrbeli za boljšo in čistejšo mobilnost, ne samo v Evropskem tednu mobilnosti, temveč tudi v vsakdanu.

Program občine Maribor v okviru Evropskega tedna mobilnosti si lahko ogledate tukaj.

Več o prispevku si oglejte jutri v informativni oddaji Občinski informator, ob 18.30, na televiziji BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.