06:27, čet, 4. Jul

Več kot 300 občanov (o)čistilo občino Hoče – Slivnica





Včeraj je v občini Hoče – Slivnica potekal čistilna akcija “Očistimo Hoče-Slivnico”. Akcije se je udeležilo preko 300 občank in občanov, ki so skupaj nabrali okrog tono in pol smeti. V čistilni akciji so se aktivirale vse krajevne skupnosti, 60 nevladnih organizacij ter podjetje Saubermacher.

6af37ea6-460b-4aee-ba69-05acd2bf5b55

Občina Hoče-Slivnica se ponaša z vrsto naravnih danosti, ki pa žal ne pridejo do izraza, če so zakrite s smetmi. Zato je Občina Hoče-Slivnica pozvala vse občane in občanke, da pristopijo k čistilni akciji in bomo lahko skupaj uživali v neokrnjenih lepotah narave.

Skrb za čisto okolje je v sobotnem jutru povezala vse generacije. Zbrali smo se ob 9.00 uri, porazdeljeni po posameznih krajevnih skupnostih. K akciji je aktivno pristopilo preko 300 občank in občanov, ki so opremljeni z vrečkami in rokavicami prečesali občino po dolgem in po čez. Zbrane odpadke (več kot tono in pol) je sproti odvažalo podjetje Saubermacher in Režijski obrat Občine Hoče-Slivnica.

Aktivacija občank in občanov je potekala preko petih krajevnih skupnosti (KS Reka-Pohorje, KS Hoče, KS Rogoza, KS Slivnica in KS Orehova-Hotinja vas), aktiviralo se je preko 60 društev, Osnovnih šol in vrtcev. Občanke in občani so dokazali, da znajo stopiti skupaj in urediti okolico. Kot simbol, da je kraj čist, so posamezne krajevne skupnosti zasadile smreke, ki bodo spominjale na čistilno akcijo 2016.

Po končani čistilni akciji so se udeleženci zbrali pred Kulturnim domom Hoče, kjer so imeli toplo malico. Podjetja Saubermacher je najmlajšim omogočilo, da so se povzpeli na smetarski avto, si ga ogledali in se posladkali z bonboni. Lokalno Društvo Mušnica je poskrbelo, da so najmlajši preko delavnic izdelovali izdelke iz recikliranega materiala in se zabavali po napornem delu.

»Naša čistilna akcija je uspela. Dokazali smo, da znamo in zmoremo očistiti okolico. Vesel sem, da smo združili moči in pobrali smeti, ki so ležale naokrog. Naš kraj je čist in sedaj je na nas, da red vzdržujemo in osveščamo vse, da ne smetijo na okoli. Ob tem priložnosti bi se vsem udeleženkam in udeležencem zahvalil za aktivno delo. Posebna zahvala velja tudi podjetju Saubermacher in gospodu Stanku Šternu, ki je prispeval smrekice za krajevne skupnosti«, je povedal Marko Soršak, župan Občine Hoče-Slivnica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.