20:54, čet, 25. Apr

Večerja na mostu bo ponovno poskrbela za nepozaben kulinarični večer





V petek, 26. avgusta 2022, od 18. ure dalje bo Večerja na mostu ponovno poskrbela za nepozaben večer ob vrhunski kulinariki ter izvrstni vinski spremljavi z izjemnim pogledom na ptujsko veduto z gradom ob sončnem zahodu.

Gostilna Ribič, ki je leta 2021 prejela laskavi dve kapi Gault&Millau, bo vsem znani »ptujski pešmost« znova spremenila v krasno kulinarično prizorišče. Jedi 4-hodnega menija pod taktirko chefa Vlada Pignarja bodo tudi tokrat obogatene s sestavinami lokalnih pridelovalcev. »Pri sestavi jedilnika sledimo naši dolgoletni tradiciji, ki slovi po ribjih jedeh. V svojo ponudbo v več kot 90 % vključujemo lokalne dobavitelje, saj so nam pri zadovoljevanju želja naših gostov izredno pomembne kratke dobaviteljske verige. Odlični kulinariki bodo sledila tudi izjemna vina lokalnih vinarjev,« pove direktor podjetja Vladimir Pignar.

Edinstven dogodek

Dogodku se kot soorganizator pridružuje Zavod za turizem Ptuj. »Po enem letu zatišja ponovno prirejamo edinstven dogodek, ki ga ocenjujemo kot veliko dodano vrednost mestu, ki slovi po svojih odličnih gostincih. Razvoj kulinarične ponudbe je izjemnega pomena pri razvoju turistične destinacije, saj je gastronomija nedvomno tesno povezana z doživetjem mesta,« poudarja direktorica Zavoda za turizem Ptuj, Tanja Srečkovič Bolšec.

FOTO: Stanko Kozel

Na dogodku Večerja na (peš) mostu je število mest omejeno. Rezervacije so obvezne in se sprejemajo na e-naslovu: gostilna.ribic@talum.si do vključno dneva pred dogodkom. Vstopnice za to posebno kulinarično doživetje – večerjo z vinsko spremljavo in pijačo dobrodošlice – 60,00 EUR/osebo. Dogodek poteka v sodelovanju Zavoda za turizem Ptuj in Gostilne Ribič pri razvoju kulinarične ponudbe mesta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.