08:28, pon, 8. Jul

Večina turističnih ponudnikov na Koroškem obratuje, vabijo k obisku





Večina turističnih ponudnikov na Koroškem po ujmi normalno obratuje in si zdaj najbolj želi, da bi obiskovalci prepoznali, da je Koroška varna in gostoljubna destinacija. Turiste zato vabijo k obisku. Zaradi ujme, ki je najbolj prizadela Mežiško dolino, tudi nekateri turistični ponudniki z drugih območij Koroške poročajo o odpovedi rezervacij.

“Ujma, ki je trajala le nekaj dni, je pustila neizbrisljiv pečat, a ljudje in naša ponudba ostajamo. Želimo si še dodatne spodbude in zagona,” so v imenu turističnih ponudnikov danes sporočili iz Regionalne razvojne agencije (RRA) Koroška.

Ta je prejšnji teden napovedala posebno kampanjo za podporo koroškemu turizmu, ki so jo, usklajeno s Slovensko turistično organizacijo, poimenovali “Vzemi si čas. Za Koroško. Moja Slovenija.” Kampanja je po navedbah RRA Koroška že v polnem zagonu, njeno osnovno sporočilo pa je, da “na Koroškem nikakor ni konec sveta ter da večina turističnih ponudnikov povsem normalno obratuje”. V tem tednu so v celoti vzpostavljene tudi glavne prometne povezave.

V slovenjgraški občini vsi turistični ponudniki delujejo nemoteno

Navedli so še, da obiskovalce z veseljem pričakujejo v vseh treh koroških dolinah. “Turistična ponudba pa je za zdaj še vedno nekoliko okrnjena v Črni na Koroškem, saj je ujma precej prizadela nekatere turistične ponudnike, ki pa se izjemno zavzeto trudijo vzpostaviti obratovanje,” so poudarili.

Med drugim v Mežiški dolini že obratuje muzejski rudnik Podzemlje Pece, obratuje tudi priljubljen gorsko-kolesarski park na Jamnici nad Prevaljami. Na Ravnah na Koroškem, kjer bo kar nekaj športne in turistične infrastrukture potrebovalo prenovo, pa so že odprli mestno kopališče, v tem tednu tudi mladinski hotel Punkl, kjer so trenutno nastanjeni judoisti na športnih pripravah.

Prav tako obratujejo ostali ponudniki nastanitev v ravenski občini, odprta je Prežihova bajta, obiskovalci si lahko ogledajo zbirke na Gradu Ravne in s potepanjem po mestu odkrivajo jeklene skulpture iz zbirke forma viva, je med drugim navedla vodja turizma v Zavodu za športu, kulturo, turizem in mladino na Ravnah Saša Jelen.

V slovenjgraški občini vsi turistični ponudniki delujejo nemoteno, saj so odprte vse nastanitvene zmogljivosti, obenem normalno obratujejo vsi objekti, ki so v upravljanju javnega zavoda Spotur, med drugim bazenski kompleks Aqualatio.

Tudi ostala turistična ponudba v Dravski dolini je pestra in vabi k obisku

“Neposredno nas ujma k sreči ni prizadela, vendar nam je prinesla veliko drugih poslovnih izzivov, s katerimi smo se soočali. Vendar to je Koroška, tukaj vztrajnosti in inovativnosti nikoli ne zmanjka,” pa je povedala projektna vodja pri podjetju BlackPeak Ebike iz Ribnice na Pohorju Iris Čelam. Na Ribniško Pohorje vabijo označene pohodniške in kolesarske poti, prav tako na Kope.

Za ostale pohodniške poti v regiji pa na RRA Koroška pohodnikom priporočajo, da se predhodno posvetujejo z lokalnimi turistično-informacijskimi pisarnami ali prehodnost poti in odprtost postojank preverijo v aplikaciji Planinske zveze Slovenije.

Tudi ostala turistična ponudba v Dravski dolini je pestra in vabi k obisku. Splavarsko pustolovščino ponujajo Koroški splavarji na Dravi, v Vuzenici je na ogled Slomškovo župnišče, odprte so glamping hiške v okviru Vodnega parka Radlje ob Dravi, kjer pa je naravni bazen po poplavah v začetku avgusta za letos zaključil kopalno sezono.

Je pa ponekod v dolinah poškodovana kolesarska infrastruktura. Na etapi Dravske kolesarske od Dravograda proti Radljam je popolna zapora na odseku Dravograd-Trbonje, obvoz je urejen po glavni cesti Dravograd-Maribor.

Na kolesarski poti po Mislinjski dolini, imenovani Štrekna, je narasla Mislinja uničila kolesarski most pri Otiškem Vrhu, zato tam svetujemo previdnost pri vožnji preko začasnega mostu. Ne glede na to pa, kot navajajo na RRA Koroška, število kolesarjev in povpraševanje ne usihata. Sporočajo tudi, da bo, če bo le mogoče, v septembru po enomesečni prekinitvi znova začel voziti tudi Štrekna bus.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.