21:26, sre, 24. Apr

Večina za to, da se urinih kazalcev dvakrat na leto nič več ne prestavlja





Na našem portalu smo objavili anketo “Vam je všeč, da se dvakrat na leto prestavi uro?, ki je vezana na spomladansko in jesensko prestavljanje urinih kazalcev ter usklajevanje z zimskim in letnim časom. Večina je izbrala odgovor: “Ne. S tem bi lahko prenehali.”

Vir: Pixabay.com

Da je dovolj prestavljanja ure oziroma urinih kazalcev, tako do zdaj meni kar 78 odstotkov tistih, ki so na anketo odgovorili.  Le deset odstotkov tistih, ki so odgovorili, pa meni, da je prav, da se z uro prilagodimo letnemu času.  Zgolj sedem odstotkov pa pravi, da jim je za to vseeno.

Rezultati ankete “Vam je všeč, da se dvakrat na leto prestavi uro?”

Večinsko mnenje, da tega ne bi bilo več treba delati, je tudi med komentatorji pod objavo ankete na družbenem omrežju Facebook. Večina jih je odgovorila kratko in jedrnato “Ne”, drugi so napisali malo več.

Komentarji pod anketo o premiku ure na Facebooku

Jeseni prestavimo uro na zimski čas

Zadnjo oktobrsko nedeljo bomo ponovno prestavili urine kazalce oziroma ure, če ne bo drugačne odločitve. Letos naj bi sicer s tem zaključili, tako ej vsaj mnenje Evrospkega parlamenta, ki pa je končno odločitev o tem  prepustil državam članicam posebej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.